Hvad er en kassekredit

En kassekredit er en anden form for lånetype, hvor man har et ekstra rådighedsbeløb hver måned. Lånet udstedes i samarbejde med et pengeinstitut, som banker, andelkasser og sparekasser. Der aftales et maximum beløb, som der kan lånes hver måned, hvor man har mulighed for løbende at hæve et variabelt beløb, til det du står og skal bruge. Dog er der en max grænse som du kan hæve op til, og hæver du mere end dét, så kaldes et overtræk.

Kassekreditten kan tilkobles din lønkonto, så hvis bilen skal reparereres, og lønkontoen er tom, så kan man hæve over. Du betaler kun renter af det beløb du hæver over / låner, og det gode er, at du bestemmer helt selv hvornår du ønsker at betale tilbage. Ulempen er dog at renterne er generelt set højere end ved almindelige lån. Dertil kan der forekomme ekstra omkostninger i form af gebyrer og provision. Renten er variabel, men størrelsen er afhænging af beløbets størrelse.

Man kan sige at en kassekredit er en god buffer at have, hvis man fx. i en periode ikke har en fast indtægt, men stadig har regninger der skal betales, dermed kan man hæve flere penge end der står på ens bankkonto, og dermed låne penge helt lovligt.

Beløbet størrelse som der kan trækkes over, varierer fra pengeinstutut til pengeinstitut, og kan være lige fra 5.000 til 100.000kr. De fleste danskere har en kassekredit på 5.000-10.000kr om måneden. Der siges følge diverse undersøgelser, at ca 40% af alle danskere har en kassekredit. Men kun 39% benytter sig af den. Grunden til at den ikke nødvendigvis benyttes i stor stil er, at mange danskere godt kan lide den sikkerhed der er i at, HVIS man en dag står med økonomiske udfordringer, så er der penge at hente, uden at man skal lave lån efter lån.

Du kan læse mere om dine mulighed her.