Kassekredit

Der er ingen mennesker der præcist kan forudse, hvornår kæledyrene bliver syge eller ens tænder skal ordnes hos tandlægen. Alle kan derfor pludselig stå i en situation, hvor de har en uforudset regning. Derfor kan man med fordel søge om at få en kassekredit i sin bank, da denne kan fungere som en økonomisk buffer i forbindelse med disse uforudsete udgifter.

Den behøver ikke at være enormt høj. Det kan mange i øvrigt have svært ved at styre. Men et par tusinde kroner ekstra til rådighed på ens konto kan medføre, at man kan føle sig økonomisk tryg, når en svær situation rammer. I nogle tilfælde kan man allerede få kreditten, når man fylder 18 år – andre steder skal man være lidt ældre. Nogle vælger også helt at lade være med at ansøge om en og sparer op i stedet.

Sådan fungerer den

kassekredit Har man den i banken, vil man ofte opdage, at den er god at have så længe den står i plus. Udnytter du den ikke, vil det ikke kunne ses på kontoen. Først når du trækker over dit indestående beløb koster kassekreditten noget.

Den bliver især dyr, hvis du trækker flere penge over, en kassekreditten er givet på. Den situation kan du især komme til at stå i, hvis du har udnyttet dit kreditmaksimum og der herefter trækkes renter fra bankens side. Overskrider den tilladte grænse er renten ofte meget høj. Helt op mod 20%.

Det er derfor vigtigt, du sætter dig ind i, hvordan rentesatsen på din kassekredit er, inden du tager den i brug. Samtidig skal du være bevidst om, at det kan være svært at indfri kreditten igen, fordi du ikke har nogen decideret afdragsordning med banken.

Det er således helt dit eget ansvar at få dækket det benyttede beløb ind igen. Og det kan være svært.

Fordele og ulemper

Der er flere fordele end ulemper ved at have den. Pengene bør dog altid bruges med omhu, da det stadig er lånte penge du bruger af – og penge du derfor skal betale tilbage igen. Det kræver derfor en vis ansvarlighed at administrere den.

Ofte bliver en længerevarende kassekredit i stedet til et lån i banken, fordi man ikke har været i stand til at indfri det lånte beløb uden en fast afdragsordning. Det er en god metode til at få afviklet gælden. Det sikrer at du får betalt, hvad du skylder – og at du ikke optager mere gæld på dit kreditkort. Det kan både være dig og din bankrådgiver der tager initiativ til omlægningen. Men I skal naturligvis begge to være enige om det.

Det giver en mulighed for at kan du føle dig mere tryg og sikker i din økonomi. Eksempelvis i tilfælde af manglende løn og dagpenge eller pludseligt store udgifter til medicin eller andre nødvendigheder. Den er også rar at have, hvis du får en uforudset regning eller noget pludselig går i stykker.

En kassekredit er også et lån

Det der kan være farligt ved en kassekredit er, at der ikke er nogen udløbsdato på lånet, og der heller ikke som udgangspunkt aftalt nogen afdrag. Derfor skal du passe på med den type lån. Erfaringer viser, at mange der har en kassekredit og bruger den aktivt, de bliver overrasket når renten på den tilskrives hver 3. måned. Her oplever de at det beløb de skylder stiger markant. Derfor kan det være en gode ide, at overveje om ikke et kviklån eller måske et forbrugslån er en bedre ide.

Det kræver med andre ord en enorm disciplin, at have en kassekredit. Man skal nemlig hele tiden sørge for at den ikke er i ubalance over for lang en periode. Hvis du allerede har en kredit tilknyttet din bankkonto, og oplever at det er svært at styre, så er vores klare anbefaling at du kontakter banken for at lukke kassekreditten og finde en alternativ løsning til din penge mangel.