Kassekredit

Der er ingen mennesker, der præcist kan forudse, hvornår kæledyrene bliver syge, at ens tænder skal ordnes hos tandlægen eller at man pludselig står i en situation, hvor man har en uforudset regning eller skal købe dyr medicin i forbindelse med sygdom. Derfor kan man med fordel søge om at få en kassekredit i sin bank, da denne kan fungere som en sikkerhed i forbindelse med disse uforudsete udgifter.

Trin 1 af 3 nemme trin
  • 1Find dit lån
  • 2Send din ansøgning
  • 3Nyd det!
Indtast lånebeløb
  • Helt gratis og uforpligtende
  • Nemt og hurtigt
  • 100% Sikkert

En kassekredit behøver ikke at være enormt høj, da mange kan have svært ved at styre dette, men med et par tusinde kroner ekstra til rådighed på ens konto, kan man føle sig sikker når en svær situation rammer. I nogle tilfælde kan man allerede få kreditten når man fylder 18 år, dog er der mange, der venter med at ansøge om denne til de når midten af tyverne, grundet manglende ansvarlighed.

Sådan fungerer en kassekreditten

kassekreditHar man en kassekredit i ens bank vil man ofte sande, at den er god at have så længe den står i plus. Har man valgt en mindre kredit på et par tusind, vil denne automatisk gå i plus hver den første når ens indtægt ruller ind på kontoen. Har man derimod en højere kredit og denne er trukket næsten i bund, vil man hurtigt opdage at banken yderligere trækker renter fra ens konto, således at denne kan komme i minus, der er højere end den tilladte kredit. Det er derfor vigtigt, at sætte sig ind i, hvordan rentesatsen på ens kredit er, inden man blot bruger løs af de lånte penge som banken stiller til rådighed. Har man penge lagt til side, eller hvis ens kassekredit står ubrugt på ens konto, kan man altid opsige denne ved at tilbagebetale det trukne beløb til banken.

Fordele og ulemper ved en kredit

Det siger sig selv, at der naturligvis er flere fordele end ulemper, ved at have en kassekredit. Dog skal man bruge pengene med omhu, da det stadig er lånte penge man bruger af, og derved penge som ens bank gerne vil have igen. I nogle tilfælde kan det være en ulempe med kreditten, hvis denne i flere måneder eller år står i minus med det maksimale beløb, da banken så oftest vil forsøge at lave denne om til et lån, med en fast månedlig ydelse. Dog sker dette ikke medmindre man har accepteret dette i samarbejde med banken.

Der er dog mange fordele ved en kredit, blandt andet kan man som tidligere nævnt føle sig mere tryg og sikker omkring sin økonomi, hvis denne i en periode skranter lidt grundet overgang fra offentlige ydelser til arbejde, eller hvis man er sygemeldt i længere tid. Dog kan denne også bruges i en snæver vending, hvis der kommer en uforudset regning, eller at man bliver nødt til at erstatte ting i ens hjem, der er gået i stykker. Det kræver en vis ansvarlighed at have en kassekredit, da man ikke blot bør bruge løs af pengene.