Mobillån

Mobillån er lån optaget via mobiltelefonen, og der er typisk tale om mindre lån. Da mobiltelefoner og tablets er hverdag for de fleste, så oplever vi også en stigende tendens og efterspørgsel på mobillån. Termen på lånet snyder dog egentlig de fleste – for lånet har ikke noget med lån til køb af mobiltelefoner at gøre,

De fleste der vælger at låne penge fra mobilen eller tablet, vælger et kviklån – men der er ikke nogen regler om, at det er netop denne type lån, man skal vælge. Det er frit, om man vælger et mindre lånebeløb eller et stort beløb. Faktisk er det muligt at låne helt på til 400.000 fra både mobiltelefonen og tablets.

Oprindeligt var mobillån kun kviklån, foretaget over en SMS. I takt med den teknologiske udvikling af mobiltelefonerne, som i dag også er små computere med adgang til internettet, er de oprindelige tanker med mobillån dog forsvundet. I dag er der i stedet opstået en ny betydning af ordet. Mobillån er i dag således ikke længere små lån, men derimod blot en anden måde at tilgå låneudbyderne på.

Det gode ved at det hele netop er komprimeret ned på mobilen er, at det er enormt privat, når du ønsker at låne penge. Både overfor låneudbyderen, som du ikke behøver stå ansigt til ansigt med og overfor andre. Den mindre skærm gør det nemlig sværere for andre at kigge med, når du leder efter det bedste mobillån på nettet.

Mobillån og ÅOP

Ligesom med alle andre lån i Danmark, er der også ved lån fra mobilen krav om, at der ved markedsføring af lånene skiltes med den såkaldte ÅOP. ÅOP er de samlede årlige omkostninger i procent. Sammen med de samlede kreditomkostninger, er ÅOP’en det bedste sammenligningsgrundlag, når du skal vælge det bedste og billigste mobillån.

Danskerne har ellers tendens til at bruge renten som sammenligningsgrundlag for det bedste lån. Men: Hvis en låneudbyder tilbyder en rente på 0%, men til gengæld har meget store stiftelsesomkostninger, er det ikke sikkert at det samme lån med en rente på 7% er dyrere i længden. Det kommer helt an på stiftelsesomkostningerne på det sidste lån.

Det er derfor, du skal sammenligne ÅOP’en og de samlede omkostninger, når du tjekker priserne på de forskellige mobillån. ÅOP er nemlig en sammenregnet procentsats, der tager alle omkostningerne omkring lånet med i beregningerne. Dermed giver det udtryk for udgiften fordel på et år.

Nogle udbydere tilbyder mobillån, med 0% i renter og ingen stiftelsesomkostninger. Her skal du blot huske at betale dine regninger – ellers risikerer du, at der kommer store gebyrer på lånet i stedet. Det er nemlig denne type lånefirmaers måde at tjene penge på.

Mobillån

Send flere ansøgninger

Når man kigger billige mobillån, er de angivne renter og omkostninger kun eksempler. Den endelige rente og de samlede omkostninger svinger – med udgangspunkt i dig som person og det beløb du gerne vil låne. Det kan derfor være en stor fordel at sende flere låneansøgninger afsted til forskellige låneudbydere samtidig. Herved kan du sikre dig, at du får de absolut bedste betingelser og vilkår i forbindelse med dit lån.

Mange selskaber lokker derudover med en lav rente i deres priseksempler – eller skriver måske at man kan få en rente i mellem eksempelvis 5 og 15%. Også selvom de fleste kunder måske i virkelighenden ender med den høje rentesats efter den endelige kredit- og risikovurdering.

Når du sender flere ansøgninger afsted opnår du derimod at se den virkelige reelle rente, du bliver tilbudt. Det betyder at du med 100% rigtige beregninger i baghånden kan tage stilling til, hvad der endeligt er det bedste og billigste mobillån for dig.

Inden du begynder at sende ansøgninger ud til at alle låneselskaberne her på siden, så skal du dog sikre dig, at du ikke samtykker til det pågældende mobillån ved at afsende din ansøgning men kun beder om et tilbud. Ellers risikerer du at tegne et lån, du slet ikke havde til hensigt at optage. Læs derfor altid, hvad du takker ja til, inden du godkender noget.

Det skal du gøre, inden du optager et mobillån

Der er nogle ting, du skal have styr på inden du optager et mobillån. Her får du en liste med de ting, det er en god idé at kigge på inden.

  • Lav et budget.
  • Skab et overblik over omkostningerne ved det pågældende mobillån.
  • Sammenlign dine lånetilbud med andre lån.
  • Læs om låneudbyderen på nettet inden du låner.

Lav et budget
Når du har et budget, ved du også hvor stor en månedlig ydelse, du har mulighed for at kunne betale. Du bør nemlig aldrig sætte dig dyrere i det, end du rent faktisk har råd til at betale. Hvis du er havnet i en situation, hvor du har flere lån, og er nød til stifte yderligere lån for at betale dine ydelser, bør du i stedet gå en anden vej. Her kan det måske give mere mening at sammenlægge dine lån og dermed spare noget på de månedlige ydelser – og dermed opnå mere luft og spillerum i budgettet.

Skab et overblik over omkostningerne på dit mobillån
Det er dyrt at låne penge, og er det kviklån til her og nu forbrug, kan det måske være en stor fordel at spare pengene sammen i stedet for at låne dem. Låner du 5.000 DKK, vil du typisk ende med at have betalt 10.000 DKK i alt, når hele lånet er betalt tilbage. Det betyder, at du kunne have haft dobbelt så meget sjov for pengene, hvis du i stedet havde sparet op. Her har du mulighed for at finde et lån på 5000 kroner.

Sammenlign dine lånetilbud med andre lån

Du bør aldrig tage et lånetilbud som værende det bedste. Uanset hvor meget sælgeren snakker om det, som det billigste lån på markedet. De fleste sælgere er nemlig provisionslønnede og får derfor betaling ud fra hvor mange lån, de får deres kunder til at optage. Det gælder både på nettet og hvis du skal købe ny bil med finansiering hos forhandleren eller i banken.

Spumanti.dk er derimod objektiv. Vi er ganske vist finansieret af en provision, som udbyderne tilbyder os, når du vælger at låne hos dem. Det gør dog ingen forskel for os, om du vælger det ene eller andet mobillån – og derfor kan du også trygt stole på hvad vi fortæller dig.

Læs om låneudbyderen på nettet inden du låner

Anmeldelser af virksomheder kan være en vigtig kilde til afgørende informationer, inden du låner. Har en virksomhed for eksempel for vane at sende rykkere, selvom man har betalt regningen, eller vil de ikke anerkende at have modtaget betalingerne, kan der være ugler i mosen. I disse tilfælde vil du ofte kunne finde anmeldelser med kritik at virksomheden online.

Det du skal huske, når du bruger anmeldelser på nettet, er dog at nogle af de mennesker som anmelder låneudbyderen, måske er blevet klemt på maven, fordi de rent faktisk ikke har været i stand til at betale. Det kan også være, de bare er almindeligt utilfredse generelt eller måske endda selv er skyld i dét, de klager over. Brug derfor din sunde fornuft.

Mobillån med og uden sikkerhed

Når du vil have et mobillån, er der mulighed for at låne både med og uden sikkerhed. Det betyder ganske kort, at du enten kan låne penge uden at låneudbyderen skal have for eksempel fast ejendom i pant – eller låne penge hvor det netop er tilfældet. Der er både fordele og ulemper ved begge metoder.

Hvis du låner penge med sikkerhed i eksempelvis fast ejendom, vil du som regel kunne opnå bedre vilkår i forbindelse med lånet. Det betyder oftest en bedre rente. Det indebærer dog også, at din ejendom på sigt risikerer at blive solgt på tvangsauktion, hvis du ikke kan betale afdragene på lånet. Det er derfor ikke altid en god ide at vælge et lån med sikkerhed – også selvom vilkårene er bedre. Det kan dog heller ikke altid undgås, særligt ikke hvis lånebeløbet er højt.

Hvis du låner penge uden sikkerhed, vil renten omvendt være højere. Det er den, fordi låneudbyderen løber en større risiko ved at udlåne penge, når der ikke stilles nogen sikkerhed eller garanti for lånet. Samtidig risikerer du dog ikke på samme måde dine ejendele og denne type mobillån kan derfor virke mere tryg.

Hvilke krav stilles der til mobillån?

Ligesom når du møder op i banken og vil låne penge, har internettets udbydere af mobillån også en række krav til deres kunder. Disse krav har til formål at sikre, at udbyderen kan få sine penge tilbage igen og dermed begrænse deres tab.

  • Alder
    Der er  forskellige krav til alder, når du vil låne penge på nettet. Den laveste fællesnævner er 18 år. Grunden hertil er, at man skal være juridisk myndig for at kunne stifte gæld. Det har lovgivningen fastsat. Nogle udbydere har højere alderskrav.
  • Ingen registrering i RKI
    RKI er i et register over dårlige betalere. Derfor stiller mange låneudbydere det som et krav, at du ikke er registreret heri. Er du anført som dårlig betaler, kan der nemlig være risiko for, låneudbyderen ikke får sine penge igen. Nogle firmaer tillader dog lån trods RKI registrering.
  • Indkomst
    Det siger sig selv, at du skal have en indkomst for at kunne låne penge. En indkomst betyder dog ikke det samme som et job. I mange tilfælde kan overførselsindkomst som dagpenge, pension og SU sagtens være tilstrækkeligt.
  • Job og lønsedler
    Nogle lånefirmaer stiller det som et krav, at du har et job. Det er for at sikre en eller anden mulighed for, at du kan betale dine ydelser. Hvis der er krav om at du har et job,  er der sandsynligvis også et krav om, at du fremviser dine lønsedler til dokumentation for din indtægt.