Mobillån

Mobillån er lån optaget via mobiltelefonen, og der er typisk tale om mindre lån. Da mobiltelefoner og tablets er hverdag for de fleste, så oplever vi også en stigende tindens og efterspørgsel på mobillån. Termen på lånet snyder egentlig de fleste, for lånet har ikke noget med lån til køb af mobiltelefoner at gøre, eller det behøver det i hvert fald ikke at have.

Trin 1 af 3 nemme trin
 • 1Find dit lån
 • 2Send din ansøgning
 • 3Nyd det!
Indtast lånebeløb
 • Helt gratis og uforpligtende
 • Nemt og hurtigt
 • 100% Sikkert

De fleste der vælger at låne penge fra mobilen eller tablet, vælger et kviklån, men der er ikke nogen regler om, at det er netop den type man skal vælge. Det er frit om man vælger et mindre låne beløb eller et stort beløb. Faktisk er det muligt at låne helt på til 400.000 fra både mobiltelefonen og tablets.

Oprindeligt var mobillån kun kviklån, men i takt med udviklingen af mobiltelefonerne også er blevet små computere med adgang til internettet, så er de oprindelig tanker med mobillånene forsvundet og der er i stedet for opstået en ny betydning af ordet. I dag er det derfor blot en anden måde at tilgå låneudbyderne på, og så alligevel ikke en helt anden fordi man jo anvender browseren på telefonen.

Det gode ved, at det netop er pakket ned på mobilen er, at det er enormt privat når man ønsker at låne penge, og derfor kan det være en fordel at bruge mobiltelefonen, som giver en mindre skærm og dermed er det svære for andre at kigge med når du leder efter det bedste lån på nettet.

Mobillån og ÅOP

Ligesom ved alle andre lån i Danmark, så er der også ved lån fra mobilen krav om at der ved markedsføring af lånene skiltes med ÅOP ved lånet. ÅOP er de samlet omkostninger i procent, og er sammen med de samlet kreditomkostninger det bedste sammenligningsgrundlag når man skal vælge det bedste og billigste lån.

Danskerne har tindens til at bruge renten som sammenligningsgrundlag for det bedste lån, men hvis en låneudbyder tilbyder en rente på 0, men til gengæld har meget store stiftelsesomkostning så er det ikke sikkert at det samme lån med en rente på 7% er dyrere samlet set. Det kommer så helt an på stiftelsesomkostningerne på det sidste lån.

Det er derfor man skal bruge enden de samlet kreditomkostninger eller ÅOP ved sammenligning af mobillån. ÅOP er nemlig en sammenregnet procentsats, der tager alle omkostningerne omkring lånet med i beregningerne, og giver derfor udtryk for udgiften fordel på et år.

Nogen tilbyder mobillån, hvor der er nul renter og nul stiftelsesomkostninger, her skal man blot huske at betale sine regninger, fordi det er en kynisk beregning af hvor mange der normalt glemmer at betale, eller måske slet ikke kan. Der er jo ikke nogen der ønsker at låne penge ud, uden at kunne tjene penge på det.

Mobillån

Send flere ansøgninger

Når man kigger billige mobillån, så er de angivet renter og omkostninger kun eksempler, den endelige rente og omkostning er svingende med udgangspunkt i dig som person. Det kan derfor være en stor fordel at sende flere låneansøgninger afsted, til forskellige låneudbydere altså. Herved kan du sikre dig, at du får de absolut bedste betingelser på dit lån.

Mange selskaber lokker også med en lav rente i eksemplerne, eller skriver måske at man kan få en rente i mellem x og y, og det er så i virkeligheden ikke rente mange, eller måske slet ikke nogen der ender med at blive tilbudt en rente på x, men derimod rigtig mange der ender med en rente i nærheden af y.

Det man opnår når man sender flere ansøgninger afsted er at se den rente som man rent faktisk bliver tilbudt. Det betyder at man med 100% rigtige beregninger kan tag stilling til hvad der endeligt er det bedste og billigste lån.

Inden du begynder at sende ansøgninger ud til at alle låneselskaberne her på siden, så skal du sikre dig, at du ikke samtykker til lånet ved at afsende din ansøgning, så sker der nemlig det at du får rigtig mange penge ind på kontoen i løbet af nogen dage. Det kan selvfølgelig være rigtig rart i øjeblikket, men det jo nu engang sådan med lånte penge, at de også skal betales tilbage igen.

Det skal du gøre inden du låner

Der er nogen ting man skal have styr på inden man laver et mobillån, vi kommer her med en liste vi synes du skal sætte dig ned og kigge på inden du kaster dig ud i det.

 • Lav et budget
 • Skab et overblik over omkostninger
 • Sammenlign dine lånetilbud med andre lån
 • Læs om låneudbyderen på nettet inden du låner

Lav et budget
Når du har et budget, så ved du også hvor stor en månedlig ydelse du har mulighed for at kunne betale, du skal aldrig sætte dig dyrere end du rent faktisk har råd til at betale. Hvis du er havnet i en situation hvor du har flere lån, og er nød til stifte yderligere lån, så kan det måske give mening at sammenlægge dine lån og dermed spare noget på de månedlige ydelser, hvilket kan give dig luft og spillerum i budgettet.

Skab et overblik over omkostningerne
Det er dyrt at låne penge, og er det kviklån til her og nu forbrug, så kan det måske være en stor fordel at spare pengene sammen i stedet for at låne dem. Låner man 5.000 DKK, så vil man typiske ende med at have betalt 10.000 DKK når hele lånet er betalt tilbage, det betyder altså at man kunne have haft dobbelt så meget sjov hvis man havde sparet sammen i stedet for at låne.

Sammenlign dine lånetilbud med andre lån

Man skal aldrig bare tag en lånetilbud som værende det bedste, og det er uanset hvor meget sælgeren snakker om det som værende det bedste og billigste lån på markedet. De fleste sælgere er provisionslønnet og får betaling ud fra om du låner pengene eller ej. Det gælder både på nettet, men også hvis du skal købe ny bil og vælger at få den finansieret hos forhandleren eller i banken. Siden her er finansieret af den provision som udbyderne tilbyder os, når du vælger at låne hos dem. Vi har bare forsøgt at samle hele lånemarkedet til dig her, og det betyder derfor ikke noget for os om du vælger den ene frem for det andet.

Læs om låneudbyderen på nettet inden du låner

Anmeldelser af virksomheder kan være en vigtig kilde til afgørende beslutninger inden man låner. Har en virksomhed fx for vane at sende rykkere selvom man har betalt regningen, eller vil de ikke anerkende at have modtaget betalingerne, så kan der være ugler i mosen.

Det man skal huske når man bruger anmeldelser på nettet, er at nogen af de mennesker som anmelder låneudbyderen måske er blevet klemt på maven fordi de rent faktisk ikke har været i stand til at betale og derfor prøvet at slå i alle mulige puder for at købe sig tid, enden for at undgå registrering i RKI, eller for at skaffe pengene til at betale ydelserne med.

Mobillån med og uden sikkerhed

Når du vil have et mobillån, så er der mulighed for at låne både med og uden sikkerhed. Det betyder ganske kort, at man kan låne penge uden at låneudbyder skal have fx fast ejendom i pant. Der er både fordele og ulemper ved at låne penge med og uden sikkerhed.

Hvis man låner penge med sikkert i fx fast ejendom, så vil man kunne opnå bedre forhold i forbindelse med lånet. Det betyder oftest en bedre rente, men betyder også at din ejendom risikere at blive solgt på tvangsauktion hvis ikke kan betale afdragene på lånet. Det er derfor ikke altid en god ide at vælge et lån med sikkerhed, men det kan heller ikke altid undgås. Skal man låne mange penge, så er det nemlig ofte ikke muligt at lave et lån uden sikkerhed.

Hvis du låner penge uden sikkerhed, så vil renten omvendte være højere end med sikkerhed. Men faktisk betyder det ikke at låneudbyder ikke kan begære fx din ejendom på tvangsauktion, det betyder bare at de ikke har et nummer i køen når salget skal gøres op og pengene fordeles. På den måde ender de altså med at stå sidste, og dermed er risikoen større for dem, hvilket resultere i en højere rente til dig.

Hvilke krav stilles der?

Ligesom når man stiller sig i banken og vil låne penge, så har internettets udbydere også en række krav til deres kunder når de vil have et mobillån. Det er egentlig helt naturligt for at mindske risikoen ved udlån.

 • Alder
  Der er lidt forskellige krav til alder, men den laveste fællesnævner er 18 år, hvilket der faktisk er en ret forståelig grund til, det er nemlig først her man bliver myndig og underskriften er gældende.
 • Ingen registrering i RKI
  RKI er i et register over dårlige betalere. Derfor stiller mange låneudbydere det som et krav, at man ikke er registreret her i. Det gør nemlig de løber en større risiko ved at låne dig penge. Nogen firmaer tillader lån trods RKI registrering.
 • Indkomst
  Det siger sig selv, at du skal have en indkomst for at kunne låne penge. En indkomst betyder dog ikke det samme som et job. Det kan nemlig hos nogen god bare være overførselsindkomst eller noget helt andet.
 • Job og dermed lønsedler
  Nogen lånefirmaer stiller det som et krav, at du har et job. Det er for at sikre en eller anden mulighed for at du kan betale dine ydelser. Hvis der er krav om at du har et job, så kan der også være krav om at fremviser lønsedler som kan dokumentere din indtægt.