Køb på afbetaling med Klarna

Kender du det: Du skal til stor fødselsdagsfest om blot nogle få uger, men du har bare ikke noget som helst at tage på. Samtidig er pengene små, fordi det er ved at være sidst på måneden. En sådan situation kan være frustrerende og skabe unødvendige bekymringer for dig. Der er dog ingen grund til bekymring. Med Klarna har du mulighed for at købe tøj på afbetaling. Det betyder, at du kan finde den helt rigtig skjorte til fødselsdagsfesten, et par lækre bukser eller måske endda en kjole uden at betale direkte ved bestillingen. Her har vi samlet en komplet liste over alle danske butikker, hvor du kan bruge Klarna og købe diverse produkter på afbetaling. Find her flere butikker, hvor du kan betale med Klarna.

Emner berørt i denne artikel:

Denne afbetalingsløsning gør pludselig shoppingen langt mere fleksibel for dig. Det gælder derfor blot om, at du finder ud af, hvordan du kan købe tøj på afbetaling ved at bruge Klarna. Herunder vil vi give dig en meget nærmere forklaring af, hvad Klarna egentligt er, samt hvordan betalingsløsningen fungerer for dig i praksis.

Hvad er Klarna?

Klarna er en betalingsløsning. I stedet for, at du vælger at betale din bestilte vare med PayPal, med betalingskort eller med Mobilepay, så vælger du altså ikonet ”Klarna”. Det er derfor først til sidst i din internetshopping, at du skal tilkendegive, at du ønsker at betale med den fleksible afbetalingsordning.

Denne betalingsløsning kan du benytte på over 3.100 danske hjemmesider til køb af varer på helt op til 2.000 kr. Samtidig er det væsentligt at nævne, at det ikke blot gælder køb af tøj. Faktisk er det muligt at betale med Klarna på en bred vifte af danske hjemmesider.

Således kan du altså vælge denne betalingsløsning på hjemmesider, der sælger modetøj, elektronik, rejser, underholdning, mad og drikke, smykker, oplevelser og mange andre typer af hjemmesider.

Gode grunde til at købe på afbetaling

Fordelen ved betalingsløsningen er blandt andet, at du ikke skal bekymre dig om pengene. Hvis der eksempelvis netop nu er et rigtig godt tilbud på en spændende oplevelse, måske en koncert e.l., så behøver du ikke at lade dig begrænse af, at det er sidst på måneden. Du kan blot vælge at betale med Klarna. På den måde sikrer du dig koncertoplevelsen, mens det gode tilbud stadig står.

Klarna er en rigtig god løsning, hvis du eksempelvis lever på et stramt budget. Det kan f.eks. være, at din indkomst kun udgør en SU eller en anden understøttende ydelse. Her er der som regel ikke rum i budgettet til at betale 1.000 kr. for en ny skjorte. For de 1.000 kr. udgør formentligt det meste af dit madbudget for en hel måned. I stedet betyder det med stor sandsynlighed ikke en afgørende forskel, om der bliver trukket 100 kr. ekstra hver måned i de næste 10 måneder.

Hvordan foretager jeg køb på afbetaling med Klarna?

Når du ønsker at betale med Klarna, så får du gode vilkår. Det er først som betalingsløsning, at du skal vælge denne afbetalingsordning. Således vælger du altså den vare/de varer, som du agter at købe, lægger dem i indkøbskurven og checker ud.

Ved selve bestillingen behøver du slet ikke at betale noget af købesummen, når du handler i en butik med Klarna. Faktisk er du først forpligtet til at lægge en del af betalingen senest d. 20. i den efterfølgende måned. Dette giver dig mulighed for at lægge lidt til side i din næste løn, så du uden problemer kan begynde at betale af på din regning hos butikken.

Når du først skal betale d. 20. har du altså masser af tid til at få varen i din besiddelse. Herefter kan du uden stress og jag vurdere, om den bestilte vare nu også er noget for dig. For alle har vel prøvet at bestille tøj på nettet og ét er, hvordan det tager sig ud på modellen, noget andet er, hvordan det tager sig ud på én selv. Så selvom du køber tøj via afbetaling, så er du ikke låst.

Når du har fået varen i din besiddelse og finder ud af, at du ikke ønsker at købe den alligevel, så kan du uden problemer sende den tilbage. Du behøver i den forbindelse ikke at være bekymret for, om du får dine penge igen e.l. For med Klarna er fordelen jo, at du slet ikke har lagt nogle penge på dette tidspunkt. Vælger du dog at beholde varen, så skal du blot huske at betale første rate af prisen senest d. 20. i den følgende måned. Dermed er det også ret fleksibelt at købe på afbetaling.

Hvor meget skal jeg betale i hver rate hos butikker med Klarna?

Klarna butikker er fleksible. Det betyder, at der faktisk ikke er nogen fast grænse for, hvor meget du skal betale i hver rate, samt hvor mange rater, du skal betale over. Det er derfor en betalingsløsning, som er dig meget gunstig, fordi du mere eller mindre selv bestemmer over beløbene.

Helt uden regler er afbetalingsordningen dog ikke – og dette er da også af hensyn til butikkernes sikkerhed for at få betaling for de allerede leverede varer.

Du skal derfor mindst betale 1/10 af regningen hver måned.

Har du eksempelvis foretaget køb på afbetaling for i alt 1.500 kr., så skal du altså betale mindst 150 kr. hver måned. Beløber dit køb sig til 740 kr., skal du betale 74 kr. hver måned.

Reglen om at skulle afbetale med 1/10 hver måned er dog blot en minimumsregel. Reglen afskærer dig ikke fra at betale mere i hver rate end minimumsbeløbet.

Har du eksempelvis råderum i økonomien til at afbetale med 1/5 hver måned e.l., så er du naturligvis også velkommen til dette. Afbetalingsløsningen er derfor enorm fleksibel for dig, og er derfor gavnlig både når du har udsigt over din fremtidige økonomi, og når den er mere usikker.

Over hvor mange rater, skal jeg betale?

Som nævnt i afsnittet lige ovenfor, er der ikke nogen fast grænse for, over hvor mange rater/måneder, du skal betale din regning, når du har købt på afbetaling.

Har du afbetalt dit køb på 1.500 kr. med 150 kr. i de to første måneder, er du velkommen til at betale de sidste 1.200 kr. i den tredje måned.

Dette kan eksempelvis være ønskeligt i det tilfælde, at du pludselig får lidt mere luft i budgettet – måske har du vundet i oddset, måske har du fået en ekstra stor løn, eller måske har du fået lidt penge i gave.

At du til enhver tid kan betale købets restbeløb betyder, at du kan blive ”gældfri” præcis, når du ønsker. At købe med denne form for kredit betyder derfor ikke, at du er låst over en bestemt periode. Det betyder blot, at du ikke behøver at erlægge købesummen på det præcis samme tidspunkt, som du bestiller den ønskede vare.

Er det muligt at købe for mere end 2.000 kr. med Klarna?

Som nævnt ovenfor, så er reglen, at du kun kan købe varer med Klarna på op til 2.000 kr. Dette kan siges at være hovedreglen. Imidlertid er det dog muligt at blive godkendt til at kunne købe for mere og samtidig afdrage over tid.

Hvis du ønsker at blive godkendt til at købe på afbetaling for op til 10.000 kr., så skal du kontakte Klarna. Du skal nemlig udfylde en ansøgning for at kunne oprette en konto på op til det førnævnte beløb. Når du har udfyldt ansøgning og er blevet godkendt, så har du mulighed for at shoppe løs på diverse hjemmesider for det fulde beløb af 10.000 kr., mens du samtidig kan afdrage regningen over et vist antal rater.

Når du har en konto over 2.000 kr., så skal du dog betale et fast gebyr for denne. Du skal dermed være opmærksom på, at Klarna således ikke er 100 % gratis, når din konto er over dette beløb. Denne regel om et fast gebyr gælder også til trods for, at du er blevet godkendt til at handle for et højere beløb. Langt de fleste steder er det ikke muligt at købe på afbetaling hvis man er registreret i RKI.

Skal jeg gøre noget aktivt for at betale raterne?

Når du har valgt den ønskede varer og har valgt at købe denne på afbetaling, så har du samtidig oprettet en konto ved Klarna. Herfra vil 1/10 af købesummen automatisk blive trukket fra din konto hver måned. Selve betalingen kører dermed automatisk.

Derimod skal du foretage dig noget aktivt, når du ønsker at betale restbeløbet ud. Dette kan du gøre ved at logge ind på din Klarna konto og overføre de resterende penge, som mangler at blive betalt af købesummen.

Som du kan læse af teksten, så er Klarna en ideel løsning for dig, der ønsker fleksibilitet, når du handler på nettet. Med afdragsordningen behøver du ikke længere at stoppe med at handle på nettet, selvom det er sidst på måneden, og pengene er små. I stedet kan du shoppe løs til enhver tid, og når de gode tilbud er til stede. Når du køber på afbetaling tager du faktisk en kviklån, og du skal derfor nøje overvåge om det er den rigtige mulighed for dig.