Kviklån

Her på Spumanti.dk kan du få et overblik med prissammenligninger over kviklån, så du kan låne til lige det, du står og mangler eller har brug for. Lånebeløbet kan spænde fra 100 kr til 400.000 kr. Det afhænger fra udbyder til udbyder.

Markedet for kviklån er stort og der findes mange forskellige låneudbydere. Derfor kan det være en jungle at finde det, man skal vælge. Her hjælper vi dig ved at give dig et overblik over netop de lån, som passer bedst til din situation.

Vi har nemlig listet en række udvalgte låneudbydere op og samtidig givet vores vurderinger af dem – samt et overblik fordelene ved de enkelte muligheder. Dermed kan du nemt se, hvilke lån der matcher dine behov.

Vores hjemmeside er ganske gratis at benytte og vi har et godt og solidt samarbejde med vores låneudbydere. Derfor kan vi også stå indenfor deres tjenester og værdier. Du kan med andre ord trygt og sikkert vælge dit næste kviklån gennem os.

Nemt, hurtigt og billigt

I Danmark hvor krisen tidligere har kradset og sat sine spor, er det ikke nemt at gå ned i banken og få det lån, man står og mangler. Det betyder, at mange har måttet finde alternativer til de traditionelle lån. Derfor er kviklån efterhånden blevet helt normale i dagens Danmark, fordi vi alle står og har brug for lidt ekstra penge engang imellem. Samtidig er kviklån nemme at ansøge om og blive godkendt til. Det hele kan endda klares via pc, tablet og mobilen.

Det eneste du skal gøre er at finde den udbyder, der passer bedst til dig og dit behov – og derefter ansøge direkte via vores side. Mange udbydere giver endda allerede svar indenfor få sekunder, så du ikke behøver vente længe på at vide, om du kan få dine drømme eller behov opfyldt.

Hos de fleste udbydere modtager du pengene dagen efter, du har godkendt låneaftalen – og hos enkelte allerede efter få timer. Det sidste er især en fordel, hvis du står og mangler penge lige nu og her.

Det er dog vigtigt, at du altid nærlæser lånekontrakten grundigt, inden du godkender og underskriver den elektronisk med dit NemID. Også selvom du har travlt.

kviklån

Fordele ved kviklån

Der er rigtig mange fordele. Det som mange kan lide ved denne lånetype er, at du kan gøre det stort set anonymt. Du skal således ikke spørge din bankrådgiver om lov eller møde op i banken med en masse forklaringer, undskyldninger og argumenter for, hvorfor du har brug for et kviklån.

I stedet kan du klare det nemt ved at udfylde en formular derhjemme og sende ansøgningen afsted elektronisk. Herefter foretager låneudbyderen en hurtigkreditvurdering – og opfylder du kravene, bliver du godkendt til lånet. Derudover kan du få pengene i hånden hurtigt. I nogle tilfælde dagen efter, andre gange samme dag. Sidder du med en udbetalt regning eller en anden akut udgift, er det derfor en af de hurtigste måder at skaffe penge på.

De optages dog også af andre årsager: Måske har du brug for penge til at få renoveret din bolig eller trænger til at komme  ud at rejse med familien.

Lige gyldigt hvad stiller låneudbyderne af de forskellige kviklån ingen spørgsmål. Du kan derfor låne penge til præcis det, du vil. Ingen blander sig i, hvad du bruger lånet på.

Kort fortalt finder mange det nemt at optage et quicklån til det de lige står og mangler. Der er dog en smule højere omkostninger ved lån over nettet i forhold til at låne i banken – men det er stadig et godt, solidt og hurtig alternativ.

Grundlæggende forberedelse

Når du har brug for et, er der nogle helt grundlæggende spørgsmål, du bør have overvejet. Kun på den måde kan du nemlig finde det lån, der passer bedst til din økonomi.

Hvor stort skal det være?

Du har sikkert en ide eller ønske om beløbet, du vil låne. Det kan enten være ret konkret, fordi du har en specifik ting du gerne vil købe – eller også vil du gerne låne så meget som muligt. Ud fra hvilket beløb du har brug for, kan du begynde at tilvælge og frasortere de forskellige udbydere. Der er nemlig ingen grund til at undersøge vilkårene nærmere hos en udbyder, der slet ikke tilbyder så stort et lånebeløb, du har brug for.

Kender du det præcise beløb, er du dermed allerede nået langt i din proces.

Hvor meget har du råd til?

Alle lån skal betales tilbage. Derfor skal du sikre dig, at du fremadrettet har råd til at tilbagebetale lånet, uden at du sidder i økonomisk krise. Som udgangspunkt skal de fleste lån tilbagebetales løbende – og løbetiden varierer fra udbyder til udbyder.  Den kan enten være kort på omkring 1-3 måneder eller længere på 12-18 måneder.

Du skal derfor i et vist antal måneder fremover kunne undvære et beløb svarende til det månedlige afdrag på lånet. Derfor er det en god idé at lægge et budget, inden du optager et. Når først du ved, hvor meget du har råd til at betale af pr. måned, kan du også nemmere finde det, der har en løbetid der passer bedst ind i din økonomi og situation.

Renter

Det er ikke gratis at låne penge – og måden man betaler for lånet på er bl.a. gennem renter. Renterne lægges oveni dit lånebeløb og angives med en procentsats. Låner du eksempelvis 10.000 kroner med en rente på 15% skal du således, groft forenklet, betale sammenlagt 11.500 kroner tilbage. Jo højere renten er hos den enkelte udbyder, jo mere skal du således betale tilbage.

Nogle udbydere tilbyder dog rentefrit lån i en kort periode – på for eksempel 30 dage. Det betyder, at du ikke skal betale mere end det beløb, du har lånt, hvis du betaler alle pengene tilbage inden 30 dage.

Løbetid / månedlige ydelser

Hos de fleste udbydere kan du finde en låneberegner, der giver dig et overblik over hvor mange penge du ønsker at låne, kontra hvor lang løbetid du ønsker.

Låner du et mindre beløb er det fordelagtigt at vælge en så kort løbetid som muligt. Her vil en lang løbetid nemlig betyde flere gebyrer og renter hvormed dit kviklån ender med at blive endnu dyrere. Er beløbet højt gælder det modsatte. Her har du sandsynligvis brug for en længere løbetid – ellers bliver den månedlige ydelse nemt for høj.

Generelt gælder dog for dem, at jo hurtigere du betaler de lånte penge tilbage, jo billigere bliver det sammenlagt.

Alder

Alle låneudbydere har et alderskrav på 18 år hvad angår alder. Det skyldes, at man ikke lovmæssigt set kan optage kviklån eller stifte anden gæld, når man ikke er myndig. Nogle udbydere har dog en endnu højere alder som lånebetingelse på eksempelvis 21 og 25 år. Mange udbydere har også krav til en bestemt årlig indkomst. Det har de for at de kan føle sig nogenlunde sikre på, de får deres penge igen.

Bopæl

For at blive godkendt til et billigt kviklån, skal du have fast og ubeskyttet bopæl i Danmark – og have boet her i mere end 12 måneder.

14 dages fortrydelsesret

Du har også fortrydelsesret. Fra den dag du modtager pengene på din konto, og 14 dage frem, har du således mulighed for at fortryde og aflevere pengene tilbage. Helt uden at det koster noget for dig. Du behøver ikke engang give en forklaring, da det er gældende dansk lovgivning, der sikrer dig denne ret som kunde.

Underskrift

Når du skal godkende det online, skal du bruge dit NemID. Det er sikkert, nemt og hurtigt og din underskrift vil blive modtaget af låneudbyderen digitalt med det samme. Har du ikke noget NemID, kan underskriften af lånedokumentet også foregå via brev. Her vil tingene dog trække en smule ud, fordi du først skal modtage brevet med posten og sende det retur. Lånet vil nemlig først være i hus, når låneudbyderen har modtaget dine papirer med din underskrift.

Optager du et via din telefon, kan du ikke bruge dit NemID. Her vil du i stedet via SMS eller din email adresse modtage en unik kode, som du skal bruge i stedet for. Denne metode foregår ligeså hurtig og sikkert som via NemID.

Ulemper ved kviklån

Kviklån bør optages med omtanke, for de har også en række ulemper.

Der stilles ingen kritiske spørgsmål
Den første ulempe læner sig op ad en tidligere nævnt fordel. Udbyderen af kviklånet stiller nemlig ingen spørgsmål – og selvom det er rart, kan det også være uhensigtsmæssigt. De kritiske spørgsmål kan nemlig være en hjælp til dig og muligvis få dig til at overveje tingene en ekstra gang. Det kan derfor godt komme til at være en hurtig løsning, der kan virke som konsekvensløs, men være dyr i længden. Især hvis din økonomi er trængt i forvejen og du få svært ved at betale de månedlige ydelser tilbage.

Du betaler ekstra for at låne

Det er desværre ikke gratis at optage et kviklån og de er ofte dyrere end i banken, der har nogenlunde moderate renteprocenter. Nogle låneudbydere har derimod meget høje renteprocenter. Alt afhængigt af hvor mange penge du låner, kan det derfor ende med, at du betaler mere i renter end du betaler af på selve lånet.

Derfor er det vigtigt at du går efter en så lav renteprocent som muligt, når du skal finde et kviklån. Jo lavere rente, jo mindre skal du nemlig betale tilbage.

Der findes en masse med småt

Mange låneudbydere får det til at se nemt, overskueligt og ikke mindst billigt ud at foretage et kviklån. Derfor glemmer mange at læse det med småt – hvilket kan få lige så mange til at sidde dyrt i det og ende med betale mere tilbage end højst nødvendigt Inden du optager et kviklån, skal du derfor være meget omhyggeligt med at læse alle detaljerne i betingelserne. Tjek blandt andet selve lånebeløbet, løbetid, ydelse pr. måned, rentesats, månedlige gebyrer – og ÅOP.

ÅOP

Når du leder efter det rette kviklån, skal du især kigge på låneudbyderens ÅOP. ÅOP står for Årlig omkostning i procent. Den omfatter alle de udgifter, du får i forbindelse med lånet, inklusiv gebyrer. Det giver således et godt overblik over hvad det enkelte lån reelt koster dig på et år.

Også selvom du finder et kviklån som tilbyder rentefrie omkostninger, skal du alligevel være opmærksom på lånets ÅOP. Rentefri lån har nemlig ofte høje gebyrer i stedet.

Du ender ikke i Luksusfælden med et kviklån

Du har måske bemærket, at mange af de familier der er med i Tv3 programmet Luksusfælden, har stribevis af kviklån bag sig. Det har bevirket, at de sidder i en økonomisk krise med underskud hver måned. Men bare rolig. Sådan ender du IKKE ved at du tager et enkelt kviklån! Det frygter du måske, men sådan går det langt fra.

Grunden til at nogle familier ender i økonomisk krise er primært, at de har et stort overforbrug som blot øges af at de låner penge. Samtidig føler de dog ikke, at de har råd til at tilbagebetale gælden. De betaler således ikke de månedlige ydelser, som ifølge aftalen, skulle finde sted hver måned. Derfor får de en rykker og ender måske endda med at optage et nyt kviklån for at kunne betale deres regninger – og pludselig er de havnet i en gældsspiral.

Problemet er således ikke kviklånene i sig selv.

Har du fundet det rette kviklån for dig, behøver du derfor ikke bekymre dig, hvis du følger disse enkle trin.

  • Vælg et med en lav rente og få gebyrer, som bevirker at du skal betale mindst muligt tilbage.
  • Sørg foratdet er tilpasset efter dit behov og at den månedlige ydelse på lånet ikke er større, end du har råd til. Er den månedlige ydelse for høj, vil du nemlig sidde alt for stramt i det økonomisk efterfølgende – og det kan forværre situationen.
  • Betal altid det aftale beløb tilbage hver måned – og kontakt låneudbyderen, hvis du har problemer.

Skulle der opstå problemer undervejs i din afdragsperiode – eller har du spørgsmål inden du optager lån – skal du rette henvendelse til den låneudbyder du har valgt. Vi hos Spumanti.dk har nemlig ikke indsigt i selve jeres låneaftale. Vi formidler blot kontakten i den indledende fase.

Vi kan derimod hjælpe dig med at beslutte er hvilket kviklån, du skal vælge. Vi hører også gerne fra dig, hvis du allerede har nogle lånekriterier og gerne vil have mere hjælp til at vælge et passende lån.  Vi hjælper gerne med redegørelse, forberedelse og vejledning i at ansøge om det rette kviklån.

Forbrugslån

Et kviklån kan sagtens bruges som en forbrugslån.

Et forbrugslån er et lån, hvor du ikke rigtig har et fast mål med pengene, men i stedet har brug for specifikke forbrugsting eller måske bare en smule økonomisk frihed. Og det kan også være super rart! Et forbrugslån giver bankene dog som regel ikke lov til i Danmark. Desværre.

Derfor vælger mange et denne type i netop denne situation. Her skal du netop ikke forklare, hvad du vil bruge pengene på. Samtidig kan du relativt hurtigt få dine drømme indfriet og et kviklån som alternativ til et klassisk forbrugslån er således oplagt.

Læs mere om forbrugslån her.

Der bliver lånt over nettet som aldrig før

Det har været muligt at optage lån over nettet i form af kviklån i mange år. I starten kendte man ikke til særlig mange forskellige udbydere. I de seneste år er antallet af låneudbydere dog vokset drastisk. Primært fordi mange danskerne har fået et nej til lån penge nu i deres bank og derfor har måttet søge andre alternativer. Det har låneudbyderne udnyttet og der er i dag mange forskellige steder, hvor du kan låne penge over nettet og optage et såkaldt kviklån.

Dermed er låneudbyderne også blevet mere ivrige efter at få dig som deres næste kunde. Ofte via reklamer online, i tv og magasiner. Kviklån er dermed blevet nemmere at finde. Nogle reklamerer mere end andre, men det betyder ikke noget for kvaliteten af lånene, hvor meget der reklameres for dem. Det er uanset hvad altid en fordel at undersøge låneudbyderen lidt mere til bunds og du  skal altid læse det med småt. Det er nemlig her, der står, hvad lånet reelt set vil give dig af udgifter i den fulde låneperiode.

Banklån vs. kviklån

Grunden til at der de flittigt bliver optaget er fordi det er nemt. Det går også stærkt med at du har dine lånte penge på din konto – hvorimod det kan tage flere uger, før du får dem udbetalt i banken. Det skyldes, at banken generelt er lidt mere forsigtig med at låne penge ud til deres kunder end de online udbydere. Bankerne vil nemlig være 100% sikker på at pengene kan og vil blive betalt tilbage – derfor tager godkendelsen tid. Når du ansøger om et lån i banken vil den sandsynligvis også bede om et møde, så de kan se dig i øjnene.

Derudover skal du udfylde en række papirer og have lønsedler med for de seneste 3 måneder. Samtidig tjekker de også din netbank og andre økonomiske aspekter i dit liv, der kaster lys over din såkaldte kreditværdighed. Alt dette for at de giver sig selv 100% sikkerhed for at de får deres penge tilbage. Den store sikkerhed betyder dog også, at de har nogle mere moderate og fair renter i forhold til, hvad nogle kviklån tilbyder. De løber nemlig ikke så stor en risiko,

Nogle kviklån er dog blevet så billige, at de efterhånden er blevet bankernes konkurrenter – også på renter, gebyrpriser og ÅOP.

Når du tager et lån er der, i modsætning til bankerne, mere eller mindre 100% anonymitet. Det foregår online, og du skal hverken ringe eller mødes med låneudbydere, medmindre at der er problemer eller spørgsmål, naturligvis. Kviklån vil dog naturligvis altid tjekke, om du er registreret i RKI

Man hører tit om, at kviklån er styrtende dyre og at du blot ender i en støtte gæld. Men dette er altså ikke korrekt – hvis blot du har forberedt dig godt og læst det med småt. Låneudbyderne skriver nemlig hvad dine udgifter vil være og informerer om alle betingelser. Det står ganske vist ofte med småt – måske i håb om, at du ikke læser det.  Det er dog vigtigt – og det kan ikke tydeliggøres nok – at du altid læser betingelserne grundigt. Og få gerne en anden til at læse dem også som et ekstra tjek. Det bedste lån findes ikke kun i de umiddelbart tydelige oplysninger som lånebeløb og renter. Det hele skal ses i en sammenhæng.

Du kan måske blive fristet af de store flotte overskrifter fra reklamerne med måske med rentefrie måneder eller en lav rente. Du skal dog ikke lade dig narre. Der er som regel altid en hage på den ene eller anden måde ved denne type lån – og i sidste ende kan du ende med at betale endnu mere tilbage end ved en anden type. Og det er ingen interesserede i.

Vi hos Spumanti.dk er kun interesserede i, at du vælger det, som passer til dine behov Samtidig vil vi også gerne formidle det billigste kviklån til dine behov – helt uden overraskelser.  Vi er her derfor for at sikre, at du ikke bare vælger det første og det bedste. Det er nemlig tit der, man går galt i byen.

Derfor er vi behjælpelige, hvis du har spørgsmål eller andre ting du undrer dig over. Vi kan også hjælpe dig med at finde det rigtige kviklån, hvis du har nogle helt konkrete kriterier at gå ud fra.

Det er ingen skam at låne

Vi har alle stået i en situation, hvor pengene var små. Det kan være uanset om du er studerende, har et fast job, eller muligvis står uden job lige nu. Det kan altid være en udfordring at få økonomien til at hænge helt sammen, især hvis man ikke har lavet en økonomisk buffer, i form af en opsparing til uforudsete udgifter. Hvis økonomien ikke er god nok til at kunne spare op, og man netop kommer i en situation, hvor man får en uforudset udgift, kan det være svært. Det kan være en tandlægeregning eller en udgift til et transportmiddel i form af reparation af bilen, cyklen eller andet.

Særligt en bil er som regel dyr at få repareret og de færreste af os kan smide flere tusinder kroner over disken for en reparation – og samtidig have råd til almindelige dagligdags ting. Derfor vil et kviklån være en god redning i sådan et tilfælde. Det gode ved kviklån i dette tilfælde er også, at du modtager dine lånte penge hurtigt og derfor kan betale den uforudsete regning med det samme.

Det er derfor ingen skam at tage et finde muligheder for økonomisk hjælp, for det kan ske for os alle. Uanset om vi er arbejdsløse, har et fast job eller er studerende.

Du er din egen bankrådgiver – ingen grimme overraskelser

Det bedste ved at ansøge om et kviklån er, at du er din egen private bankrådgiver. Du researcher nemlig selv, hvilket kviklån der passer bedst til dit behov og vurderer selv, hvad din økonomi kan bære i form af månedlige låneydelser. Du kan dermed selv danne dig et overblik over lånet. På den måde kan du også give dig selv mulighed for at få et indblik i, hvordan lånemarkedet hænger sammen og blive klogere på dette område.

Fordelen ved selv at sætte sig ind i tingene er, at du i stedet for at bede din bank om et kviklån – og derefter bare underskrive papiret uden egentlig at have læst al teksten – ikke risikerer grimme overraskelser. Her hos Spumanti gør vi dig nemlig opmærksom på alle detaljer, gode som dårlige. Dermed sørger vi for, at du ikke bliver snydt.

Gør derfor dig selv den tjeneste at undersøge de forskellige interessante udbydere af kviklån nøje og udregn hvad du har råd til med udgangspunkt i din egen situation. Til det formål er vores overskuelige overblik over de forskellige låneudbydere ideelt.

Har du spørgsmål til os så skriv endelig. Har du et spørgsmål til eller om en af udbyderene eller selve lånene, skal du i stedet rette direkte henvendelse til den konkrete låneudbydere. God fornøjelse.