Betal med børnepenge

På flere og flere danske hjemmesider kan man i dag betale med børnepenge. At betale med børnepenge giver fleksibilitet og luft i dit budget. For det kan være en ekstraordinær stor udgift, når børnene pludselig skal have nye gummistøvler og regntøj, ny vinterjakke, ny rygsæk eller noget helt fjerde. Med denne betalingsløsning kan du derfor holde ro på budgettet og undgå at bekymre dig om disse større udgifter på forhånd. Det er desuden let at betale på denne måde. Det er naturligvis forskelligt fra hjemmeside til hjemmeside, hvordan betalingsordningen fungerer. Ved nogle skal du dog blot markere i kommentarfeltet, at du ønsker at benytte børnepenge.

Herunder kan du se en komplet liste over i hvilke butikker, man kan betale med børnepenge. Så kan du let danne dig et overblik over, hvilke butikker du skal besøge, næste gang du skal investere i en ny vinterjakke eller andet til din datter eller søn.

Gode grunde til at betale med børnepengene

Som nævnt i afsnittet ovenfor, så kan det være en rigtig stor udgift i budgettet, når samtlige tre børn skal have nye vinterjakker og nye støvler på samme tid. Det er derfor rigtig ofte, at mange venter med at købe denne del af garderoben indtil, at butikker og hjemmesider skilter med ”udsalg”.

Problemet er blot, at børnetøj og -sko rigtig ofte bliver udsolgt. Den jakke, som din datter gerne vil have, og den størrelse, som din søn har brug for, er derfor med stor sandsynlighed ikke let at finde, hvis du venter helt til udsalget med at lede.

Netop her kommer den lidt alternative betalingsløsning på banen. Ved at betale med børnepenge kan du nemlig købe den bestemte jakke, i den rigtige farve og den rigtige størrelse, når den lander i butikkerne. Og dette kan du altså uden, at det pludselig vælter hele budgettet. Lån penge nu, og få de mange indkøb overstået. Det er egentlig sådan konceptet er.

Når du derfor har nogle bestemte ønsker til bl.a. det tøj, som dine børn går i, så er det altså ideelt at betale med børnepenge. Det kan sidestilles med et kviklån med kort løbetid og uden renter.

Sådan fungerer betalingsløsningen

Når du betaler med børnepenge på diverse hjemmesider, så køber du altså samtidig på kredit. Som nævnt i tekstens indledning, så skal man på visse hjemmeside blot skrive en kommentar, hvorefter man tilkendegiver ønsket om at betale på denne måde.

Herefter vil du på din netbank kunne se, at beløbet, som du har handlet for, står som ”reserveret”. Men bare rolig, butikken kommer ikke til at trække beløbet fra din konto førend næste gang, at børnepengene kommer i din besiddelse. På den måde kan man sige, at det faktisk bare er dine børnepenge, der bliver lidt mindre end ellers, når du betaler på denne måde.

Eftersom butikken/hjemmesiden også skal have en vis garanti for at få sine penge, selvom de tilbyder denne kreditordning, så kan du kun benytte betalingsløsningen, når du har et Dankort. For betalingsløsningen forudsætter nemlig, at du benytter et kort, som tillader, at du overtrækker det. Hvis ikke dette var tilfældet, så kunne butikken jo ikke altid være sikker på at få pengene igen.

Dine kort skal kunne overtrækkes

Dette betyder altså, at du ikke kan benytte almindeligt hævekort, Visa Electron eller Mastercard, som ikke tillader dig at foretage overtræk på din konto. Naturligvis kan du godt betale med disse kort, men fordi der ikke er mulighed for overtræk på kontoerne med disse tilhørende korttyper, så opfører det reserverede beløb sig som om, at det allerede var blevet trukket.

De penge er derfor, selvom de ikke direkte er trukket endnu, ikke tilgængelige for dig at bruge. Når du betaler med disse korttyper, så vil det altså principielt svare til, at du betaler den fulde købesum som ved et kontantkøb med det samme, du bestiller varen.

Hvis du ikke kan betale med børnepenge kan Køb på afbetaling være en mulighed

Hvis du dog bare gerne vil have den helt rigtige vinterjakke til dit barn eller et par skønne sommersandaler, men bare ikke har pengene på nuværende tidspunkt, så kan du i stedet vælge at betale med afbetaling. Dette er en anden slags betalingsløsning, som over 3.100 danske webshops tilbyder.

Det betyder, at du kan afdrage købet gennem rater og behøver først at betale 1. rate senest d. 20. i måneden efter, at du har foretaget købet. Denne afbetalingsordning kan således være et godt alternativ for dig, der ikke kan betale med børnepenge på kredit, fordi du kun besidder et Master Card. Alternativt kan du naturligvis forsøge at tilegne dig et almindelig dankort.

Hvornår kan jeg få børne- og ungeydelse?

Inden du begiver dig ud på at shoppe en hel masse for dine børnepenge, så er det naturligvis rart at vide, hvor mange penge, som du kan forvente at få udbetalt, når tiden er inde. I dette afsnit vil du derfor få nogle retningslinjer ift., hvor mange penge du får i børne- og ungeydelse.

Du får udbetalt børne- og ungeydelse af det offentlige, mens dit barn er under 18 år, er bosat i Danmark samt opfylder nogle få andre kriterier. Indtil dit barn er 15 år gammelt, hedder det sig, at du modtager børneydelse fra det offentlige.

Denne ydelse vil du få udbetalt hvert kvartal. Hvert kvartal modtager du altså penge til dit barn til, hvad der svarer til ydelsen for de næstkommende tre måneder. Når dit barn dog fylder 15 år, så hedder det sig i stedet, at du modtager ungeydelse fra det offentlige. Denne ydelse vil blive udbetalt til dig hver måned.

Børneydelsen udbetales på faste datoer:

 • 20. april
 • 20. juli
 • 20. oktober
 • 20. januar

Første gang, at du modtager dine børnepenge vil være i det næste kvartal. Har du f.eks. født din datter eller din søn d. 21. januar, så vil du få din første ”portion” børnepenge d. 20. april. Dette svarer således til det næstkommende kvartal.

Lige sådan gælder også med ungeydelsen, der godt nok udbetales hver måned, men der er også tale om en udbetaling d. 20. i hver måned.

Når de nye sommerkollektioner med lækkert børnetøj begynder at komme i starten af juni måned, så kan du altså bare læne dig tilbage og bestille det tøj, du nu engang ønsker at se din datter eller søn i. Du kan blot vælge at betale med børnepenge. På den måde får du blot udbetalt et beløb svarende til dine berettigede børnepenge minus dit køb d. 20. juli.

Hvor mange penge får jeg udbetalt i børnepenge?

Hvis du har flere børn, får du også flere børnepenge. Du får nemlig udbetalt for hvert enkelt barn, du har. Hvor mange penge du kan få fra det offentlige, afhænger af såvel dit barns alder som af din og en evt. ægtefælles indkomst.

Dit barns alder sætter nogle helt faste grænser for, hvor mange børnepenge du maksimalt kan opnå. Generelt er det sådan, at jo ældre dit barn er, jo færre penge får du også i børneydelse fra det offentlige.

 • Er dit barn således ml. 0-2 år, så kan du maksimalt få 4.506 kr. pr. kvartal. Har du to børn i denne alder, kan du naturligvis opnå det dobbelte beløb.
 • Er dit barn ml. 3-6 år, kan du opnå at få 3.567 kr. pr. kvartal.
 • Hvis dit barn er ml. 7-14 år kan du få 2.808. kr. pr. kvartal.
 • Og er dit barn ml. 15-17 år, får du kun en lavere ungeydelse, som beløber sig til 936 kr. pr. måned.

Som nævnt ovenfor, har din og din evt. ægtefælles indkomst betydning for, hvor mange penge, der kan opnås i børnepenge. I den forbindelse forholder det sig således, at er dit og/eller din evt. ægtefælles topskattegrundlag over 765.800 kr., så får I altså færre penge udbetalt i børne- og ungeydelse fra det offentlige end de ovenfor nævnte satser.

Ligeledes forholder det sig sådan, at såfremt du har gæld til det offentlige, herunder til dit barns daginstitution, klubordning e.l., så har SKAT ret til at lade det manglende betalte beløb fratrække i dine børnepenge. Dette er dermed en slags garanti for institutionerne og kommunerne om, at de får de penge, som de er berettiget til for den service, som de tilbyder kommunens borgere.

Det skal nævnes, at de nævnte satser gælder for 2018. Satserne bliver dog ændret år for år, og i 2019 vil de komme til at se således ud:

 • Er dit barn således ml. 0-2 år, så kan du maksimalt få 4.557 kr. pr. kvartal. Er dit barn ml. 3-6 år, kan du opnå at få 3.609 kr. pr. kvartal.
 • Hvis dit barn er ml. 7-14 år kan du få 2.838. kr. pr. kvartal.
 • Og er dit barn ml. 15-17 år får du 946 kr. pr. måned.

Fælles for satserne i 2019 er, at der sker en lille stigning i det beløb, som du kan få fra det offentlige i såvel børneydelse som i ungeydelse.

Afsnittet her har forhåbentligt gjort det lettere for dig at vide, hvad du kan regne med at få i børnepenge. Nu handler det altså bare om at se listen her på siden igennem, for at orientere dig om, hvilke webshops, der tilbyder dig at betale med dine børnepenge. På den måde kan du købe præcis det til dine børn, som du ønsker, uden at skulle bekymre dig om pengene.