Lån trods RKI

Der kan være mange årsager til, at folk er havnet i RKI. Langt de fleste der bliver registreret har dog ikke gjort det med vilje. Derfor er de fleste mennesker, der optager lån trods RKI, fornuftige mennesker, der af en eller anden årsag har brug for luft i økonomien. Det ved låneudbyderne også godt – hvorfor der er også er nogle af dem, der stadig tilbyder lån til personer registreret i RKI. Bemærk at vi ikke anbefaler nye lån til personer der er registreret i RKI, og det kræver en omfattende gennemgang af økonomien at bliver godkendt til denne type lån.

 

Desværre er det dog generelt meget svært at få et lån trods RKI. Især de danske banker har svært ved at forstå, at det i langt de fleste tilfælde blot drejer sig om almindelige danskere, der er blevet presset økonomisk. Her på siden vil vi derfor gøre en stor indsats for, at du bliver guidet igennem det pressede marked og dermed også kan finde et lån trods RKI. Bemærk dog at den bedste og billigste løsning er, at komme ud af RKI.

Det skal du vide om lån trods RKI

Når personer er registreret i RKI, så hænger det tit sammen med, at de er rigtig presset rent økonomisk. I og med at udgifterne til et lån til personer i RKI er markant højere end andre lån, så kan det være en rigtig dårlig ide, at låne pengene. Helt konkret så medfører det forhøjede renter og forhøjede stiftelsesomkostninger, at låne penge som registreret dårlig betaler.

Derfor skal du vide at det kan være en rigtig dårlig ide at låne penge, hvis du allerede er i RKI. Vi anbefaler derfor, at du afvikler din nuværende gæld og dermed kommer ud af RKI.

Få styr på økonomien med et budget

Inden man skal låne penge, så skal man have et budget. Ikke fordi udbyderne altid kræver det, men fordi det giver dig det nødvendige overblik over din økonomi, for at træffe en god og fornuftig beslutning. Hvis du ikke selv er stærk i hvordan man laver et budget, så spørg nogen i familien om ikke de kan hjælpe dig.

I bund og grund er det ikke ret svært, det handler mest af alt om at skabe et overblik over alle de faste indtægter og udgifter. Det der godt kan være en udfordring er når nogen ting kun bliver betalt hver 3. måned og der kun er en måned til man skal betale igen. Så er man nemlig allerede bag ud med 2 måneder i forbindelse med overførsel til en budget konto.

Det skal du vide om RKI lån

Når man er registreret i Ribers (RKI), er man begrænset i forhold til antallet af lånemuligheder. Langt de fleste udbydere har det nemlig som krav, at man ikke er registreret i RKI. Det betyder dermed også, at markedets udbud af lån trods RKI er reduceret og efterspørgslen derfor stor. Derfor er det som udgangspunkt en anelse dyrere at låne pengene.

Udover at udbuddet er lille, løber låneudbyderne også en markant større risiko, når de tilbyder lån til dårlige betalere. Det afspejler sig selvfølgelig også i priserne for at optage et lån. Får lånefirmaerne ikke deres penge igen gennem deres lån trods RKI, er de således nødt til at tjene dem ind på en anden måde. Det sker gennem høje renter og gebyrer.

Som udgangspunkt skal du derfor regne med, at dit lån trods RKI er en dyr måde at låne penge på.

Få lån trods RKI

Som tidligere nævnt løber udbyderne en høj risiko, når de tilbyder lån trods RKI til deres kunder. Derfor er det også kun en lille mængde af udbyderne, der bruger denne praksis.

Heldigvis er det langt de færreste kunder, der bevidst forsøger at løbe fra afdragsbetalingerne.  Kunderne ved nemlig godt, at lånte penge skal betales tilbage igen og at det faktisk er en nødvendighed for at udbyderen kan tilbyde dem flere lån fremadrettet.

Bemærk at vi ikke anbefaler nye lån til personer der er registreret i RKI, og det kræver en omfattende gennemgang af økonomien at bliver godkendt til denne type lån.

Lån uanset RKI

Når man vil have et lån trods RKI skeler de færreste låneudbydere til, hvor mange forhold man er registreret for. De konstaterer blot, at man står opført og vil derfor ikke indgå en låneaftale. De er således ligeglade med, om det drejer sig om en mindre gæld på 500 kroner, som man ved en fejl er blevet registret for – eller om det er systematisk misvedligeholdelse af afdragene og en samlet gæld på flere tusinde kroner.

Derfor kan det være en fordel at få alle kort lagt på bordet, når man gerne vil have et lån trods RKI. Måske er økonomien slet ikke så dårlig som registreringen antyder. Dermed kan man måske være en god forretning for låneudbyderne alligevel.

Bemærk at vi ikke anbefaler nye lån til personer der er registreret i RKI, og det kræver en omfattende gennemgang af økonomien at bliver godkendt til denne type lån.

RKI ingen hindring

Når man skal finde de låneudbydere, hvor RKI ingen hindring er, skal man selv i gang med at undersøge de enkelte lånefirmaer nærmere. Det er nemlig som allerede nævnt langt fra alle, der tilbyder lån trods RKI, Generelt står det tydeligt nævnt i betingelserne, hvis der er et krav om, at man som låneansøger ikke er registreret i RKI. Samtidig er udbyderne, der tilbyder lån trods RKI, også gode til at synliggøre netop denne fordel ved deres forretning. Man kan derfor med fordel kigge efter formuleringerne: “RKI ingen hindring” og “Lån trods RKI”. Bemærk at vi ikke anbefaler nye lån til personer der er registreret i RKI, og det kræver en omfattende gennemgang af økonomien at bliver godkendt til denne type lån.

Der kan i øvrigt være situationer, hvor en registrering i RKI slet ikke er en hindring alligevel, selvom lånefirmaerne som udgangspunkt afviser denne type kunder. Eksempelvis, hvis man har været uheldig at blive ramt af en tvangsauktion. Mange virksomheder er nemlig klar over, at denne situation ofte skyldes uheldige omstændigheder – og ikke manglende vilje til at betale regninger og gæld. Man kan derfor godt gå i dialog med låneudbyderne, hvis man først har fået et afslag.

Det vigtigste er blot, at man i ansøgningsforløbet lægger alle kortene på bordet. Det vil nemlig vise låneudbyderen, at man ikke har en skjult dagsorden. Og fremstår man ærlig er det meget nemmere at få et lån trods RKI. Bemærk at vi ikke anbefaler nye lån til personer der er registreret i RKI, og det kræver en omfattende gennemgang af økonomien at bliver godkendt til denne type lån.

Indfrielse af gæld

Lån trods RKI

Hvis man allerede er registreret i RKI, kan det være en god ide at samle alle sine lån hos én låneudbyder – som på trods af registreringen stadig vil tilbyde lån. Det kan medvirke til, at man hurtigere kommer ud af sin registrering i Ribers. De penge man låner, kan man nemlig med fordel anvende til at betale den gæld, der har forårsaget registreringen. Dermed får man endnu bedre mulighed for at låne penge fremadrettet.

Det kan også være med til at formilde låneudbyderne, hvis man kan vise dem et godt overblik over ens økonomi og dokumentere at pengene skal bruges til at samle lånene hos dem. De kan hermed både se en god forretning – fordi de får alle rente indtægterne – og en god fremtidig kunde med mulighed for at betale sine afdrag.

Sammenlægning af lån vil desuden kunne skabe bedre økonomisk situation end før. Med alle lånene samlet ét sted, skal man nemlig fremadrettet betale mindre hver måned, fordi renteudgifterne og gebyrerne bliver færre, når der kun er ét lån. Det giver et større økonomisk spillerum.

Hvad er RKI – Ribers?

RKI er et register over dårlige betalere, som alle der tilbyder køb på afbetaling eller direkte lån, kan bruge til at søge på CPR-numre. Findes et CPR-nummer i registreret, betyder det, at vedkommende er registreret som dårlig betaler. På grund af misligholdt gæld.

Registeret er skabt af virksomheder, der mangler at få deres betaling fra deres kunder – for at advare andre. Det vedligeholdes dog ikke af virksomhederne, men af et firma dedikeret til formålet.

Man kan ende i RKI, hvis man har ubetalte regninger eller mangler at betale en række afdrag på sine lån. Man vil dog altid blive informeret om optagelsen i registeret og kreditorerne har også en række andre tiltag, de benytter som første instans. Man vil derfor som oftest blive mødt af et vist antal rykkere, inden gælden sendes til inkasso og man i sidste ende havner i RKI. Det er dog værd at undgå en registrering i RKI, da det fremadrettet kan gøre det være svært at få godkendt en låneansøgning.

Ribers er imidlertid ikke det eneste register over dårligere betalere. RKI er blot det mest anerkendte og benyttede. Derfor kan man således også være registreret i et andet såkaldt debitorregister, der kan forhindre, at man kan låne penge på traditionel vis.

RKI lån på kontanthjælp

Hvis man henvender sig i banken for at låne penge, når man er på kontanthjælp, vil man som udgangspunkt blive afvist. Det skyldes, at den samlede årsindkomst er lav og sandsynligheden for at man ikke kan betale gælden tilbage er høj.

Heldigvis er der stadigvæk enkelte låneudbydere ,der tilbyder lån til de hårdt ramte danskere på kontanthjælp. Også selvom man er registreret i RKI samtidigt med, at man får kontanthjælp. Denne type lån er blot, som tidligere nævnt, relativt dyre.

Det er imidlertid altid låneudbyderne, der definitivt bestemmer, hvem de vil låne penge ud til og på hvilke vilkår. Man kan derfor altid risikere at blive mødt af et nej, selvom man har valgt at ansøge hos et lånefirma, der netop tilbyder lån trods RKI. I dette tilfælde kan man forsøge sig hos den næste i rækken.

Nemme lån trods RKI

Det er aldrig nemt at finde en lån, når man er registreret i RKI. Det bedste man kan gøre, hvis man er registreret, er derfor at kigge på mulighederne for at komme ud registeret.

Det kan man blandt andet gøre ved at forsøge at samle sin gæld ét sted og få ryddet op i den gæld, der er årsag til registreringen i RKI.