Quicklån

Quicklån er til dig, der leder efter et hurtigt lån, hvor godkendelsen gerne skal finde sted med det samme og udbetalingen i løbet af meget kort tid. Matcher det dine tanker omkring et quicklån, så er du landet rigtige sted. Det er nemlig netop den type lån du kan se på oversigten nedenfor.

Hvad er et Quicklån?

Der har igennem tiderne været mange forskellige termer for de hurtige lån og quicklån er en af dem. Men hvad dækker det egentlig over, er der mange der spørger.

Oprindeligt havde quicklån en kort løbetid, typisk på 30-90 dage, men lånemarkedet har ændret sig markant de senere år. Det betyder også at quicklån er blevet anderledes. Den oprindelige tanke om hurtig godkendelse, holder man dog stadigvæk fast i. Det er jo et forventeligt vilkår, når vi taler om quicklån.

Grundet den korte løbetid, der tidligere var almindelig for et quicklån, var der også indbygget en naturlig grænse i lånebeløbets størrelse. Typisk lå den på omkring 6000,- DKK. Sammen med udviklingen i markedet, hvor også større lån godkendes i løbet af kort tid, har beløbsstørrelsen dog også udviklet sig. Idag er det derfor ikke kun mindre ubetydelige beløb, der er tale om.

Hvad kræver det at få et quicklån?

De fleste udbydere på markedet vil ikke tilbyde lån til personer registreret i RKI. Så det er altså et krav, at du ikke er registreret som dårlig betaler. Også selvom det måtte være i et af de øvre registre, der findes på markedet.

Er du ikke registreret i Ribers, kan vi gå videre til det næste krav – nemlig at du er fyldt 18 år. Det er minimumskravet på lånemarkedet, men der findes også lånefirmaer, der gerne vil have at du er helt op til 23 år, før du kan optage et quicklån.

Her på siden har vi samlet alle låneudbyderne af quicklån. Det betyder, at du kan finde både de udbydere der stiller krav om 23 år og dem der kun kræver, du er fyldt 18 år. Med andre ord: Du finder alle mulighederne her – også hvis du er på udkig efter et lån nu.

Udover alderskravet og kravet om ikke at være registreret som dårlig betaler, er der også krav om at du er dansk statsborger og har et NemID. Det er nemlig med dit NemID, du skriver under på lånedokumentet og dermed stifter gælden.

Selvom der ofte er tale om relativt små lånebeløb når vi taler quicklån, er der alligevel en række firmaer der også stiller krav til en fast indkomst. Nogle udbydere af quicklån vil endda have, at det skal være igennem et arbejde. Det skyldes at et job ofte giver mere en stabil økonomi, end hvis der er tale om overførselsindkomst.

I den senere tid har vi i øvrigt set eksempler på, at folkepensionister har haft svært ved at indgå låneaftaler uden at stille sikkerhed. Det er helt sikkert med baggrund i tanken om, at de jo ikke bliver yngre og derfor tilhører en risikogruppe. Jo ældre låntageren er jo større er risikoen nemlig også for, at udbyderen ikke får sine penge igen.

De optimale chancer for et quicklån får du således hvis:

  • Du er over 18 år – nogle steder 23 år
  • Du ikke er registreret i RKI
  • Du er dansk statsborger
  • Du har et NemID, hvilket gør udbetalingen af quicklån hurtig
  • Du har en fast og stabil indkomst

Hvor meget kan man låne med et quicklån?

Der er mange muligheder for at optage mindre eller større quicklån på markedet. Nogle udbydere tilbyder helt ned til 50 DKK, selvom det nok er de færreste der nøjes med at låne så små beløb. Men muligheden findes på markedet og det siger lidt om, at der er mange forskellige muligheder at optage.

Generelt har de også en øvre beløbsgrænse, men den svinger meget. Markedet tilbyder lån på helt op til 400.000, selvom lån i denne størrelsesorden som regel har en lidt længere godkendelses proces, end hvis der var tale om en gæld. Med et stort beløb er risikoen for låneudbyderen nemlig også større.

Der er også forskel på om det er lån med eller uden sikkerhed i eksempelvis fast ejendom. Vil du have et quicklån uden at stille yderligere sikkerhed, vurderer vi at det højeste beløb du kan låne på disse vilkår er omkring 200.000 DKK.

Inden du kaster dig ud i et Quicklån

Der er en række ting du skal overveje, inden du kaster dig ind et quicklån. Det første er, om du rent faktisk har råd til at betale afdragene på lånet. Det er nemlig ikke altid, der stilles krav om, at udbyderen skal se et budget. Det er i øvrigt meget sjældent tilfældet, når der er tale om små beløb. Bliver beløbet derimod over 40.000 kroner, så vil det dog mere være reglen end undtagelse at der skal leveres et budget i forbindelse med lånegodkendelsen.

Det helt centrale i om du har råd til et quicklån er, at der er plads til afdragene i din økonomi. Ellers går der ikke ret lang tid, før du vil synes, det var en fejl at du lånte pengene.

Du skaber selv overblik over din økonomi ved at lave et budget. Måske har du allerede et. Er det tilfældet, indsætter du blot det månedlige afdragsbeløb på dit potentielle kviklån og ser, hvad det giver dit af rådighedsbeløb.

Rådighedsbeløbet er det du har tilbage at leve for, når alle dine regninger er betalt. Hvis du vil låne penge i banken, så har de som regel nogle retningslinjer for, hvor højt rådighedsbeløbet skal være for at du kan låne penge. Det er meget sjældent bankerne afviger fra dette. Du skal jo have råd til at betale dem tilbage.

Det er dog sket i få situationer, hvor banken har haft dokumentation for at en familie eller person har kunnet klare sig for mindre end det påkrævede rådighedsbeløb. Det er dog mere reglen end undtagelsen, at der er krav om et fast rådighedsbeløb.

Beløbet varierer alt efter hvor mange personer der i husstanden, og hvor mange af personerne der er børn. 2 voksne og 2 børn skal typisk have et rådighedsbeløb på 15.000 DKK pr. måned. Det er også nogle steder kravene for at du kan få et quick lån.

Hvad kan du bruge det til?

Der er ikke nogen grænser for, hvad du må bruge pengene fra dit quicklån til. Lånefirmaerne spørger heller, hvad du har tænkt dig at bruge dem på. Det er i øvrigt en af fordelene ved denne type: Lån pengene og brug dem til lige hvad du har lyst til.

Det lyder måske næsten for godt til at være sandt. Men hvorfor skulle lånefirmaerne have interesse i at bestemme, hvad du bruger pengene til? De tjener jo penge på at du låner dem, og forventer egentlig bare, at du betaler dine afdrag til tiden.

Det er samtidig en tillidserklæring fra låneudbydernes side. Specielt med tanke på at godkendelsestiden på mange quicklån er øjeblikkelig, hvilket betyder at du får svar med det samme. Låneudbyderen har altså ikke de store muligheder for at lave baggrundstjek af dig. Udover automatiske opslag i registre over eksempelvis dårlige betalere, hvilket for manges vedkommende er den eneste sikkerhed de har for din kreditværdighed.

Det er altså ligegyldigt, om du mangler lommepenge til ferien, indskud til den nye lejlighed eller udbetalingen til en bil. Du kan uanset hvad nemt ansøge om et quicklån og blive godkendt samt få pengene på din konto i løbet af meget få dage.

Hvad koster et quicklån?

Når du skal vælge quicklån er prisen afgørende faktor for, hvilket lån du ender med at beslutte dig for. Og hvad koster det egentlig koster at låne pengene?

Mange firmaer tilbyder, at man kan låne pengene i 30 dage uden renter. Det man skal holde sig for øje med den type lån er, at lånefirmaerne i disse tilfælde har lavet en beregning over hvor høj risiko der er for, at folk ikke betaler. Den er forholdsvis høj  – og firmaerne er dermed i stand til at lægge en række rykkergebyrer og ekstra renter oveni lånet. På den måde bliver denne type lån ofte meget dyrt, hvis du ikke betaler beløbet tilbage inden de 30 dage er gået. Og det gør de færreste.

Når du skal sammenligne priser på lån skal du blandt andet kaste et blik på rentesatsen.

Den er dog ikke det eneste sammenligningsgrundlag på dem – og det er faktisk heller ikke det bedste. Der er nemlig en lang række andre udgifter forbundet med et lån end blot renterne. For eksempel stiftelsesomkostninger, fakturagebyr, indfrielsesgebyrer og lignende.

For ikke at vildlede forbrugerne har Finanstilsynet derfor stillet krav til låneudbyderne om, at de skal samle alle udgifter til de enkelte lån i en såkaldt sammenligningsvenlig enhed. Den enhed kaldes for ÅOP, som er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Det giver et mere retvisende billede af den reelle pris på lånet for et år. ÅOP’en er således det bedste tal at bruge, når du sammenligninger lån. Det gælder naturligvis også de hurtige quicklån.

Mange fristes til at sige, at omkostningerne til lånet, er det afdrag man skal betale hver måned. Hvis man ser sådan på det, er det løbetiden på lånet, der afgør de månedlige omkostninger. Vælger du fx at låne 6000 kroner og betale over 6 måneder, så vil du skulle betale 1000 kroner om måneden + renter og udgifter. Vælger du derimod at låne 20.000 og betale over 5 år, så vil du kun betale 330 kroner om måneden + renter og udgifter.

Selvom det lånte beløb er markant større i den ene case, så er det altså billigere om måneden, fordi løbetiden også er længere. Omvendt vil det samlede beløb du ender med at skulle betale tilbage højere i lånet med den lange løbetid. Her ender du nemlig med at betale mange flere penge i renter og gebyrer.

Quicklån med eller uden sikkerhed

Når man taler om lån med og uden sikkerhed, så handler det om at lånefirmaet gerne vil have en eller anden form for sikkerhed for, at de kan få deres penge igen. Det betyder, at hvis du ikke betaler tilbage, kan lånefirmaet i stedet inddrive dét, du har stillet i sikkerhed. Eksempelvis din bil.

Man kan sammenligne det lidt med en pantelåner dog med den forskel at du først afleverer dine ting, hvis du ikke betaler det beløb du skylder. Når du gerne vil have et hurtigt lån skal du således ikke aflevere noget for at kunne låne penge. Rent faktisk kan du for det meste også låne helt uden at stille sikkerhed. Det er nemlig et krav hos de færreste låneudbydere, særligt når beløbene er små.

Hvis du ønsker at låne et større beløb, kan der dog godt blive stillet krav om sikkerhed. Sikkerheden vil i dette tilfælde typisk skulle bestå af fast ejendom; en bil eller tilsvarende, der kan tinglyses gæld i. Vælger du at låne penge og i stedet stille dit hus som sikkerhed, så kan lånefirmaet potentielt kræve villaen sat på tvangsauktion, hvis du ikke overholder aftalerne i låneaftalen. Tænk dig derfor godt om, inden du stiller sikkerhed i din bolig, sommerhus eller lignende.

Lån penge uanset om du vælger at gå efter den ene model eller den anden model.

Indhent flere tilbud

Lån penge ved at hente flere tilbud, på den måde kan du nemlig bedst muligt skabe de bedste rammer for dit lån. Når rammerne skal defineres er det selvfølgelig omkostningerne der er i fokus. Ved at indhente flere tilbud opnår du de bedste vilkår.

Inden du kaster dig ud i det, bør du overveje at indhente tilbud fra flere firmaer. Selvom vores oversigt giver et godt overblik over mulighederne, så kan der nemlig være forskellige forhold omkring din person og økonomi, der gør at du kan få en bedre aftale end standardaftalerne.

Derfor giver det god mening at rette henvendelse til flere lånefirmaer, og her indhente et tilbud, inden du endeligt godkender en aftale.

Det kan også være en mulighed at spille lånefirmaerne ud imod hinanden. Det giver nemlig mulighed for at du kan presse renter og gebyrer ned i pris. Bare fordi det er uden om banken og er nemt, behøver du nemlig ikke lade dig spise af med det første og bedste tilbud et lånefirma tilbyder.

Vil du forhandle om priser og vilkår kræver det dog, at du i forvejen har din økonomi i orden. I dette tilfælde har du dog hele lånemarkedet foran dig.

Helt konkret gør du det på følgende måde:

Når du har modtaget det første tilbud, henvender du dig til den næste låneudbyder og spørger om de kan gøre det bedre. Konkurrencen på markedet gør, at de med stor sandsynlighed gerne vil matche dit tilbud, eller gøre det endnu bedre. Det slutter dog ikke nødvendigvis her. Når du har fået et bedre tilbud fra det nye firma, så henvender du dig atter til det første lånefirma, og spørger om de kan matche den nye pris – hvilket de højst sandsynligt kan. På den måde får du skabt gode muligheder for at få de bedste vilkår.