Minilån

Har du brug for penge mellem hænderne her og nu? Der findes mange muligheder for at få penge på bankkontoen indenfor kort tid. På internettet findes der et hav af låneudbydere, der kan tilbyde dig forskellige former for minilån.

Nogle af de mest almindelige online lån er kviklån, forbrugslån og lignende. Tjek derfor internettet og find en låneudbyder, som kan opfylde dine krav til et lån. Husk dog altid at være opmærksom på især løbetiden, da denne er afgørende for hvor lang tid lånet varer og hvad du skal betale af hver måned.

Minilån online

Der er mange forskellige årsager til at danskerne vælger at stifte gæld på internettet. Ifølge diverse undersøgelser viser det sig især, at studerende og enlige ofte foretager online lån. Studerende gør det typisk i slutningen af måneden, imens enlige ofte bruger mange penge i forbindelse med højtider. Minilån er dog for alle – og du behøver ikke forklare nogen, hvad du skal bruge pengene til.

De skal som regel være betalt tilbage indenfor 3 måneder – og du kan generelt låne op til omkring 10.000 kr. Det er i øvrigt utrolig nemt at stifte gælden over internettet. Du kan nemlig foretage et online lån alle vegne. Blot du har adgang til internettet. Både ansøgningen og underskriften på låneaftalen foregår online. Det eneste du har brug for er dit NemID.

Der er dog mange flere fordele forbundet med at optage lån på internettet. Du kan endda være så heldig, at der er mulighed for at kunne optage et minilån gratis. Her skal du dog være opmærksom på, at pengene i dette tilfælde som regel skal betales tilbage hurtigt muligt. Ellers kan denne type lån blive rigtig dyrt.

Generelt er det derfor altid vigtigt, at du både sætter dig ind i om du har råd til at optage lånet og hvilke betingelser, der gælder og hvor lang tid lånet løber i. Det er meget varierende, hvornår de forskellige online lån skal være betalt tilbage. Nogle låneudbydere tilbyder en længere løbetid end andre og har samtidig flere forskellige beløb.

Nogle af de mest populære, der kan foretages på internettet, er Ferratum, L`easy, Banknorwegian.dk, Turbolån og LånLet.

Med mange online minilån bliver der ikke stillet sikkerhed for lånet. Det betyder, at både renter og gebyrer bliver høje. Det medfører som regel også, at de årlige omkostninger i procent tilsvarende vokser. Tjek derfor altid ÅOP’en når du vil have et reelt billede af, hvad et minilån kommer til at koste dig.

Online minilån og RKI

Hvis du er registreret i RKI, betyder det, at du i forvejen skylder penge væk til diverse kreditorer og at du ikke betaler dine afdrag på disse. Står du i RKI, vil dit navn forblive på listen, indtil regningerne er blevet betalt.

Det er svært at låne penge online, hvis du er registreret i RKI. Alle låneudbydere kan nemlig se, om du er opført i dette register over dårlige betalere. Da de danskerne, der er registreret i RKI, ikke kan stille sikkerhed for lånet, tør de fleste pengeinstitutterne og lånefirmaer ikke tage chancen og låne pengene ud. Du kan derfor blive låst i dit økonomiske råderum med en registrering i RKI, fordi du ikke kan låne flere penge. Det er derfor en god idé at overholde sine månedlige afdrag når man har gæld i form af eksempelvis minilån

Nogle låneudbydere tilbyder dog lån af penge trods RKI, Dette betragtes dog som værende et højrisikolån og derfor vil renten også typisk være højere end på tilsvarende lån, hvor låntager ikke er registreret som dårlig betaler.