AnnaFinans

En af de ting, som mange kan finde frustrerende, når de skal tage et lån, er, at banken og kreditorerne konstant forsøger at blandet sig i, hvad man bruger pengene til. Ikke fordi de vil kontrollere én, men fordi de ønsker, at pengene skal bruges ”fornuftigt”.

Problemet er bare at fornuftigt er noget, som varierer meget fra person til person. Hvad der synes fornuftigt for én, er måske ikke fornuftigt for dig.

Det ved AnnaFinans, og derfor er deres ideologi, at kundens beslutning er den rigtige. Her kan du tage forbrugslån uden at stille sikkerhed og uden at redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Der er mange fordele:

  • Lynhurtig låneproces, hvor pengene kan være på din konto allerede næste dag
  • Stor sikkerhed på grund af lån via NemID
  • Rimelig lav ÅOP i forhold til andre lignende låneudbydere

Guide til at låne hos AnnaFinans

Det er ganske nemt og ligetil at tage et lån via AnnaFinans. Faktisk kræver det ikke meget mere af dig, end at du tager NemID’et frem, beslutter dig for hvor mange penge du vil låne, over hvor lang tid du vil betale tilbage, og så indtaster dine oplysninger. Her kommer en guide til hvordan det foregår, trin for trin:

  • Gå ned på siden og indstil lånebeløb og løbetid
  • Tryk ”ansøg om et lån her” og kom i gang med processen
  • Ansøg med dit NemID
  • Afvent bekræftelse på lånet
  • Godkend lånet

Om AnnaFinans

AnnaFinans er en udbyder af lån, men ligger ikke inde med midlerne. Det gør til gengæld Basisbank A/S, som er banken bag en række af Danmarks bedste låneudbydere. AnnaFinans er desuden en hjemmeside, som primært er maskinelt styret. Det vil sige at du ikke er i kontakt med en faktisk medarbejder, medmindre der er problemer med dit lån.

AnnaFinans har base i Helsinki i Finland. Kontaktinformationer kan findes i bunden af hjemmesiden.

Hvem kan låne

Selvom AnnaFinans lægger stor vægt på den enkeltes frihed og den enkeltes ret til at låne, som de vil, så er der alligevel nogle minimumskrav, som skal opfyldes, før du kan tage et lån hos denne udbyder. Kravene er på ingen måde urimelige, men de kræver en vis form for økonomisk sikkerhed.

For eksempel skal du have en fast indtægt. Dette er ikke fordi du skal tjene styrtende med penge hver måned og være velhavende, men for at AnnaFinans kan vide, at du er i stand til at betale din rente tilbage. Derudover må du ikke være registreret i RKI. RKI er en liste over dårlige betalere – her kan man blive registreret, når man for eksempel ikke har betalt sine regninger. Det er derfor forståeligt, at dette er ildeset hos et firma som AnnaFinans.

Hvordan løber det rundt

Når det er Basisbank A/S som leverer pengene og dig, som får og bruger af dem, så kan det virke mystisk, hvordan tingene kan løbe rundt for at firma som AnnaFinans. Men her er der en række lovgivninger og reguleringer som gør, at AnnaFinans kan leve af de gebyrer og de ekstra renter, som kommer på dit lån.

Hos AnnaFinans er renten og ÅOP ganske rimelig, men på grund af de mange forskellige debitoromkostninger så kommer det alligevel til at koste en smule mere at betale dit lån tilbage, end lånets oprindelige værdi. Det er disse penge, som får en låneudbyder til at kunne holde hovedet over vande og vedblive med at hjælpe os med flere lån.

Det kan du bruge pengene til

Der er faktisk ingen begrænsninger, når det kommer til de måder, som du kan vælge at spendere et forbrugslån på. Der er selvfølgelig nogle udgiftsposter, som er mere normale end andre. Disse kan for eksempel være ferier, indskud til bil, nye hårde hvidevarer, bøger til studiet eller måske gaver til juleaften.

Der er i og for sig ingen ting, der er forkerte at låne til. Men inden du tager et lån, er det selvfølgelig yderst vigtigt, at du spørger dig selv, hvorfor du egentlig låner. Er det fordi, du virkelig har brug for pengene, eller er det i højere grad fordi du er lidt for doven til at skaffe dem på anden vis?

Et forbrugslån har ikke nogen reelle konsekvenser for dig – andet end at du skal betale pengene tilbage. Men det kan være et stressmoment, særligt hvis du pludselig ender med at låne fra flere forskellige debitorer. Derfor bør et lån – med eller uden sikkerhed – altid være velovervejet og gennemtænkt.