Ny cykel: Lån eller afbetaling?

Der er nu ikke noget som at ræse til arbejde eller skole på en smart ny cykel.

Cyklen har vi i Danmark taget til os som vores foretrukne transportmiddel. Den er miljøvenlig og nem at navigere rundt på. Derudover kan du nemt have den med dig i toget, hvis vejret pludseligt skulle slå om, og slutteligt har du rig mulighed for at parkere den rundt omkring i byerne.

Alt i alt er cyklen et fantastisk transportmiddel, der aldrig går på kompromis med det sårbare miljø. Dog kan en cykel være en dyr investering. Der findes et væld af ekstraudstyr, og vil man have en cykel, der er let at have med overalt, kan dette hurtigt komme til at koste mange penge. Men alt dette findes der heldigvis råd for!

Det miljøvenlige alternativ

Som nævnt før, er cyklen i sandhed det miljøvenlige alternativ til biler og offentlig transport. Går du derfor meget op i miljøet, er en cykel klart det foretrukne transportmiddel for dig. Dog kan en cykel være en dyr fornøjelse. Dette skal dog ikke stoppe dig i at redde miljøet, så har du lyst til at vide mere om, hvordan du kan finansiere din drømmecykel, så læs endelig med videre.

Få råd til din drømmecykel

Når du skal ud og investere i din drømmecykel, kan det i første omgang synes at være nødvendigt at hive hele opsparingen op af lommen. Dette er dog langt fra tilfældet. I dag findes der et hav af muligheder for alle os, der ikke har det økonomiske overskud til at betale for en ny cykel på én gang. I stedet for at slippe hele opsparingen på én gang kan man enten optage et lån på nettet eller betale for cyklen ved hjælp af afbetaling.

Når du har fundet din drømmecykel, kan du altså nemt og bekvemt betale for cyklen over månedlige rater. Dette kaldes afbetaling og kan sammenlignes med et lån, som du foretager hos din foretrukne cykelforhandler. Når du betaler ved hjælp af afbetaling, får du cyklen med hjem med det samme, og betaler derefter af på den over nogle måneder. Disse månedlige rater vil synes små og overskuelige i budgettet. En af de informationssider, der i Danmark udemærker sig indenfor afbetaling, er digitalafbetaling.dk.

Hvis du hellere vil optage et lån uafhængig af din cykelhandler, kan dette naturligvis også lade sig gøre. Alt du skal gøre, er eksempelvis at finde den lånevirksomhed på nettet, der tilbyder den type lån, du leder efter. Når du har fundet din foretrukne lånevirksomhed og har sendt en ansøgning afsted, er det bare at vente på svar. Når kontrakten har fået din elektroniske underskrift, er lånet gået igennem.

Begge disse betalingsformer kan sammenlignes med forskellige typer af lån. Det ene lån foretages hos din cykelhandler, mens det andet foregår mellem dig og en online lånevirksomhed. Når du betaler ved hjælp afbetaling, vil du opleve, at de månedlige rater vil synes mindre og mere overskuelige, hvorimod dine renter på nettet kan være lidt større. Dette er en smagssag, og du bestemmer altid helt selv, hvordan du vil finansiere din drømmecykel.