Sådan falder du godt på plads i din nye studieby

 

Det er altid angstprovokerende at starte på noget nyt, og vi kender alle til at have sommerfugle og ondt i maven, fordi vi gerne vil gøre det så godt som muligt. Hvad end det er et nyt job, en ny uddannelse eller noget helt tredje, så er det aldrig helt sjovt at begynde på noget nyt. Det ved især de unge, som både skal starte nyt studie samtidig med, at de fleste skal flytte hjemmefra – måske til en helt anden by langt væk fra deres forældre. Der vil i denne tid være en masse nye indtryk, som kan virke overvældende men samtidig også spændende, og det vigtigste er at være åben og imødekommende overfor de udfordringer, som der måtte opstå.

Dit nye hjem

For at falde bedst muligt til i din nye studieby, er det essentielt med et sted at bo, som føles rart og trygt. Dette kan dog være nemmere sagt end gjort, da der er kamp om boligerne især i storbyerne København, Aarhus og Odense. Hvis du for eksempel skal starte på en videregående uddannelse i Odense er studenterguiden.dk en hjemmeside, som blandt andet indeholder meget information omkring studiebolig i Odense, og du kan både finde lejebolig, ungdomsbolig, kollegier og meget mere alt efter dine behov.

 

Få hjælp til indskuddet

Når du har fundet et sted at bo, er der ofte et højt indskud, som skal betales, og det er ikke alle unge, som selv har pengene til det. På Spumanti.dk, som er en hjemmeside, der hjælper med at finde det rette lån til dig og dine behov, kan du sende en låneansøgning, hvor du derefter vil modtage et uforpligtende tilbud. Du kan altså på denne måde finde et hurtigt lån til indskuddet til en studiebolig. Derudover er det generelt en dyr investering at flytte, hvor der skal købes diverse boligtilbehør, og her kan det igen være en nødvendighed med et lån for at komme ordenligt på plads.

 

Find et studiejob

For at føle sig helt hjemme i sin nye studieby kan det være en ide at overveje at finde et studiejob, fordi dette vil tillade dig at møde nye mennesker. Det helt optimale er selvfølgelig at finde et job, som er relevant for din uddannelse, så du kan få lov til at prøve kræfter med den teori, du lærer, men disse jobs er eftertragtede. Her er det altså vigtigt at sætte sig ned og overveje, hvad det præcis er, der interesserer dig, så du bedst muligt kan få et overblik over, hvad der findes derude. Samtidig giver dette dig bedre mulighed for at få lavet et professionelt CV. Med bolig og studiejob på plads er du altså klar til at indtage livet i din nye studieby.