5 gode råd til dine forsikringer

 

I Danmark findes der mere end 100 forskellige forsikringsselskaber, og det er ikke nemt at finde hoved og hale i priser og produkter. Vi har derfor skrevet disse 5 tips til, hvordan du får mere ud af dine forsikringer.

Glem prisen et øjeblik

Folk er alt for slemme til kun at fokusere på forsikringspræmien og glemmer at se på, hvor høj selvrisikoen er, eller hvor godt de egentlig er dækket.

Forsikringsselskaberne benytter bilforsikringer til at fange din opmærksomhed. Disse lokker med gode præmier. Desværre dække det alt for ofte over, at du bare for en forhøjet selvrisiko ved skade nummer to, hvis du er under 26 år eller beslutter dig for at låne bilen ud. Så værk ekstra opmærksom her.

Accepter selvrisiko og få lavere præmie
Du kommer til at betale præmien hvert år. Er du typen, som får kun ganske få skader, så kan det altså godt betale sig for dig at du går efter en højere selvrisiko.

Tilpas din dækning

På alle typer forsikringer er der grunddækninger, og derudover er der til- og fravalg. Dyrker du kampsport eller faldskærmsudspring? Så skal du sørge for at få tilvalgt ’farlig sport’ i din ulykkesforsikring.

Bor du til leje? Så står der måske i din lejekontrakt, at du har ansvaret for glas og sanitet, og så bør du tilvælge en glas- og kummedækning i din indboforsikring.

Har du en stor hund, er denne også tilbøjelig til at få hofteskader. Sådan noget koster en bondegård, og derfor kan det nemt betale sig at udvide hundeforsikringen.

Undersøg markedet grundigt

Såkaldte gensidige selskaber skal ikke drive forsikringsvirksomhed for at tilgodese en række aktionærer. De skal kun leve op til en række solvenskrav. Disse små selskaber er ofte ikke så aggressive i deres markedsføring som de store, og mange danskere kender dem ikke.

Mange tror fejlagtigt, at du skal tilhøre en bestemt arbejdsgruppe for at kunne tegne forsikring i forskellige selskaber. For eksempel at du skal være gartner for at tegne forsikring hos Gartnernes Forsikring. Men det er ikke altid tilfældet. Og ofte kan disse små selskaber tilbyde rigtig gode, billige forsikringer.

Vær iskold

Undgå at lade dig presse. Gå de forskellige forsikringstilbud igennem, og få måske også en uvildig til at se på dem. Der kan sagtens være noget, du har overset.

Kilder og ressourcer
https://doc24.dk/hundeforsikring/