Guide: Følg disse 3 tips, inden du optager et kviklån

Det kan være fristende at tage et kviklån, men det ender hurtigt med at blive en dyr affære, hvis du vælger den forkerte udbyder. Her får du 3 konkrete tips til, hvordan du vælger det rigtige lån.

Kviklån er en låneform, der betegnes ved, at de ikke kræver noget synderligt økonomisk tjek, før du kan optage dem. Det kræver et par klik, og så står pengene på din konto umiddelbart efter. Det er en yderst populær måde at låne penge på, og antallet af nye kviklån stiger konstant.

Med et stødt voksende antal udbydere, kan det være vanskelig at navigere i de mange muligheder. Her får du 3 konkrete tips til, hvordan du vælger rigtigt, når du skal optage et kviklån.

#1: Gør op med dig selv, hvor mange penge du skal bruge

Kviklån er en oplagt løsning, hvis du mangler penge her og nu. De er nemme at oprette, og de kræver ofte ingen verificering. Det er nemt og bekvemt, og kan også være en ganske fornuftig løsning, hvis du ved, hvad du laver.

Selvom det kan være fristende, og fordelene umiddelbart er mange ift. et almindeligt banklån, er det godt at være bevidst omkring, at det i langt de fleste tilfælde vil være en dyrere løsning end et forbrugslån i din bank.

Derfor bør du gøre op med dig selv, præcist hvor mange penge du har behov for, før du låner. Hvis der er tale om et højt beløb, kan det måske bedre betale sig at gå i banken. Mangler du derimod er mindre beløb til at betale en regning, kan det være en god mulighed mulighed, eksempelvis for at undgå rykkere.

Uanset hvad, bør du sikre dig, at du har overblik over din økonomiske situation, før du tager et kviklån. Vær sikker på, at du har mulighed for at betale tilbage indenfor lånefristens udløb, så du ikke ender med at skulle betale mere end højst nødvendigt.

#2: Vær opmærksom på omkostningerne ved kviklånet

Selvom det er både nemt og simpelt at tage et kviklån, skal du være opmærksom på, hvilke omkostninger der følger med dit kviklån. Før du optager lånet, skal du kigge efter ÅOP, der er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Jo højere ÅOP, des flere penge skal du betale tilbage.

Hvis ikke ÅOP er tydelig hos en bestemt låneudbyder, skal du ikke låne der. Det er vigtigt, at du ved, hvor mange penge det kommer til at koste dig at tage lånet.

#3: Hvor lang tid har du til at betale lånet af?

Inden du beslutter dig for at låne pengene, skal du vurdere din økonomiske situation – hvor lang tid du vil bruge på tilbagebetaling? Det er forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvor lang tid du har til at betale dit lån af. Vælg et lån med en afbetalingsperiode, der er realistisk for dig og din økonomi.

Hvis ikke du har råd til at betale dit lån af indenfor fristen, kommer det hurtigt til at koste mere, end du havde forventet.