Om du har en virksomhed, der skal afholde julefrokost for de ansatte, eller om du som privatperson ønsker at afholde en af slagsen, så kan det blive en dyr fornøjelse.
De fleste virksomheder, som private, synes at en julefrokost afholdt på en restaurant, eller et andet sted med serviceret af personale, er det mest behagelige, så planlægning, indkøb, afholdelse samt oprydning ikke skal foretages i virksomhedens lokaler eller i hjemmet og selvfølgelig ikke mindst – af en selv. Men som de fleste også ved, så er det en dyr fornøjelse og ikke mindst svært at få plads disse steder i december, ikke bare på de populære steder, men alle nogenlunde acceptable steder.
Heldigvis er der både en anden vej og en mellemvej. Mellemvejen er afholdelse i egne eller lejede lokaler med maden bragt udefra. Her kan man virkelig få valuta for pengene f.eks. via Kokkekompagniet, som tilbyder julemad ud af huset for bare 195,- per person. Så behøves der ikke optages nogle kviklån for at få det hele til at hænge sammen.
Mellemvejen er smart fordi lokalerne er i hus, så at sige, og man får meget kvalitet for pengene uden at man går for meget på kompromis med kvalitet og ens egen arbejdsindsats på dagen. Har det fanget din interesse, så se evt. mere på https://www.kokkekompagniet.dk/.
Den anden vej er afholdelse i hjem eller virksomhed med madlavning fra bunden. Har man tiden til det, så kan det blive en fornøjelse ikke mindst fordi du sparer en masse penge, men i høj grad også fordi du kan præge retterne og frokosten med dit helt eget touch. Videre vil specielt travle og velhavende personer værdsætte de hjemlige rammer og mad lavet hjemme, fra bunden af, hvis der ellers er lagt nok kræfter i det. Ulempen er selvfølgelig at alt hænger på dig, som person eller virksomhed, lige fra om stegen er brændt på til opdækning af bord og til oprydning, hvorfor selve festen måske ikke opleves som en fest af dig.