Juletiden kan være svær at få råd til

Julen er i høj grad over det ganske land, og det er for de fleste lig med et højere forbrug end normalt, da der skal handles et hav af julegaver. Det er dog ikke altid lige nemt at få råd til de mange julegaver. Måske har man haft et hårdt økonomisk år, eller måske har man foretaget sig nogle investeringer, som ganske enkelt gør, at rådighedsbeløbet ikke er helt stort nok i december.

Uanset hvad de økonomiske udfordringer skyldes, så er der tale om en ærgerlig position at stå i. Derfor kigger vi i nedenstående indlæg nærmere på, hvordan man stadig kan muliggøre køb af diverse julegaver.

Et forbrugslån kan være nødvendigt

Står man i sidste øjeblik, og har man ikke andre alternativer tilbage, så kan et online forbrugslån gå hen og blive det nødvendige valg. Har man et relativt godt overblik over sin egen økonomi, og formår man at udarbejde et detaljeret budget, så man aldrig er i tvivl om, hvordan lånet skal tilbagebetales, så er et forbrugslån en mulighed.

Optager du et forbrugslån på nettet, så går der ikke mange timer, før pengene står på din konto. Efter at låneansøgningen er afsendt, skal du blot give låneudbyderen lidt tid til at kreditvurdere dig. Så snart ansøgningen er accepteret, og du vælger at underskrive fremsendte lånetilbud, så vil pengene som hovedregel sendes til din bankkonto.

Det er dog altid en god idé at sammenligne priser på lån, da der kan være mange penge at spare på årlig basis – tjek laaneberegneren.dk for at danne dig et overblik over hvilke udbydere, der har det bedste tilbud til dig og dine behov.

Køb på afbetaling

Handler du mange af dine julegaver på internettet, så vil du ofte have mulighed for at kunne betale varerne på afbetaling. Der findes i dag forskellige services såsom Klarna, hvor du kan få lov til at dele betalingen op i mindre bidder. Det kan være rart, hvis det økonomiske rådighedsbeløb er småt i december.

Det er dog vigtigt at læse alt det, der står med småt i aftalen. Ofte kan det blive en meget dyr fornøjelse, hvis ikke man har styr på, hvordan pengene skal tilbagebetales samt hvornår ydelserne skal falde. Misser man en betaling, vil der ofte løbe ekstra omkostninger på afbetalingen, og derfor anbefaler vi, at du sætter dig godt ind i aftalens struktur, inden du underskriver denne.

Afbetaling kan være en god måde at sprede omkostningerne ud på flere måneder, hvilket derved gør julegaveindkøbene lidt mere økonomisk medgørlige.

Rentefri finansiering er en mulighed

Lidt i tråd med forrige sektion, så er der i dag ofte mulighed for at købe dyrt elektronik med rentefri finansiering. Det kan også være en ganske fin mulighed for at gøre juleindkøbet lidt mere overkommeligt. Dog slår vi atter et slag for, at du sætter dig nøje ind i, hvordan aftalen lyder. Du ønsker ikke at skulle betale mange procenter oveni, fordi aftalen har været strikket sammen på sådan en måde, så du har overset nogle vigtige detaljer.

Tim Petersson

Direktør at Spumanti
Ekspert i rådgivning omkring økonomi. I særdeleshed i forbindelse med Lån og budgetlægning, hvor jeg har 10+ års erfaring.

Latest posts by Tim Petersson (see all)