Spar penge på ressourcerne på arbejdspladsen og tjen mere

Vi har alle hørt om at vi skal spare på papiret på arbejdspladsen, for at spare på miljøet. Men udover at spare på miljøet kan virksomheden også spare på pengepungen og det kommer til at kunne ses på bundlinjen. Det er derfor en god ide at følge disse råd, så du kan spare på pengene imens du samtidigt skåner miljøet. Det kalder vi en win-win situation.

Optimer kontoret

Der er mange måder at optimere kontormiljøet på. Og nej, vi kommer ikke udenom den klassiske løsning. Undgå så vidt muligt at spare på papiret. Heldigvis bliver vi automatisk bedre til at spare på papiret, som følge af at vi bliver mere computeriseret på arbejdspladsen. Der forekommer nogle basale tips, som ens medarbejdere fordelagtigt kunne lære og benytte sig af. Det er at printe papir på begge sider, dette nedsætter sjovt nok papirforbruget med op til halvtreds procent. Derudover kan man sætte printeren i kladde-mode hvor den kun printer i sort/hvid og samtidigt bruger mindre blæk.

Nå, nok om at spare på papiret. En anden måde hvorpå man kan spare på ressourcerne, er ved at optimere sit software på arbejdsstationerne. Mange gange sidder virksomheden med forældede og i nogle tilfælde forskellige programmer til at løse det samme problem. Her kunne man for eksempel få implementeret et nyt program for hele afdelingen, give dem et fælles kursus i det og på den måde få optimeret den interne computerbaserede kommunikation i virksomheden. Sidder man med en telefonsælgervirksomhed, kunne det være en fordel at spare penge på sine kald, med dette ringeprogram, og få en nemmere løsning til at styre sine kald og derved få flere salg.

Køb stort ind

Nu kommer vi tilbage til noget i nærheden af papirspildet igen. Det handler nemlig op at spare på miljøet imens man sparer penge igen. Det grundlæggende element når man køber stort ind, ved vi alle er at man sparer penge, som følge af mængderabat – alt sammen noget som alle virksomheder godt kan lide. Derudover kommer der igen det aspekt at man skåner miljøet en hel del når man køber ind i større mængder. Her mindsker man det pap og træ der bliver brugt til at fragte varerne til virksomheden.

Benyt dig af tilbud fra arbejdspladsen

Som medarbejder er der også forskellige måder at spare penge via arbejdspladsen. Hvis du arbejder i en virksomhed der tilbyder fordelagtige ordninger for dig som medarbejder, er der også penge at spare her, så endelig benyt dig af disse. Det kunne for eksempel være at benytte sig af arbejdspladsens frokost ordning, hvis du gør dette, søger du for at der ikke går så meget mad til spilde på arbejdspladsen og igen kan du være med til at skåne miljøet. Derudover tilbyder nogle virksomheder en bil gennem arbejdspladsen. Det er oftest et billigere alternativ til at købe eller lease en bil selv. Derudover er det som regel mere lækre biler, som skåner din pengepung ved at kunne køre langt på literen. Igen sparer du miljøet for forurening og du sparer penge.