Tips og tricks til at undgå at betale for meget i skat

Er du også begyndt på at investere dine penge i det nye år, eller har du måske været i gang i et længere stykke tid? Uanset hvad, så kan du spare penge ved at oplyse dine skatteforhold korrekt. Skat, selvangivelser, moms og alt der fører med kan nemlig være en jungle for alle, og som investor er der endnu flere forhold der kan gøre processen indviklet. Derfor kan du med fordel sætte dig bedre ind i dine skatteforhold, hvad du tjener foreløbigt, og hvad du forventer at tjene året ud.

Læs med og bliv klogere på hvilke tips og tricks du kan benytte dig af for at få oplyst din skat korrekt og undgå at betale mere end du behøver.

Regulerede og ikke regulerede markeder

Den første ting du skal være opmærksom på, er om det marked du handler på er reguleret eller ej, og i hvilken grad markedet er reguleret. Et marked som CFD (Contract for Differences) har ofte en lav grad af regulering, hvilket kan påvirke den måde du beskattes af det. For dine investeringer og din egen skattemæssige sikkerhed, er det bedst at handle på et reguleret marked. Handel af CFD’er med en forhandler som Saxo Bank er for eksempel fuldt reguleret.

CFD-markedet er et marked der særligt har behov for regulering, hvilket også er grunden til man helt har lukket det i USA. Har din forhandler en banklicens, og overholdes de lovgivningsmæssige standarder, i alle de lande de forhandler i og med?

Rentefradraget

Hvis du har renter som du skal betale af, kan du trække dem fra i skat, ved hjælp af det såkaldte rentefradrag. Dette sænker din totale udgift i skat, og kan benyttes ved alle dine renter, eksempelvis på boliglån, privatlån eller andet. Det kan være fordelagtigt for mange at benytte sig af rentefradraget – især nu hvor mange danskere er begyndt at skulle betale penge for at have penge i banken, hvor man tidligere fik positive renter for at have sine penge i banken.

Læs mere

Er du nysgerrig på skat, og måske blevet inspirereret til at læse mere? Så kan vi anbefale at gå ind på Skats egen hjemmeside for at læse mere. Her får du et overskueligt overblik, hvor du blandt kan læse om de forskellige skatteregler der findes ved at sælge og købe aktier og værdipapirer. Der er, som vi har nævnt, forskel på skattereglerne, så der er penge at spare.