Kviklån: Hvad er det og hvordan fungerer det?

Du har sikkert hørt om et kviklån fra diverse steder, men hvad er det egentlig? Et kviklån er et økonomisk lån, du kan tage – oftest fra privatejede virksomheder som f.eks. lånmeddetsamme.dk og ikke banker. Et kviklån bliver primært brugt til at få et lavere beløb af penge meget hurtigt, deraf navnet. Et kviklån er brugbart, hvis du hurtigt har brug for penge. Det bliver oftest brugt, hvis du løber ind i en mindre problematik eller et ønske om noget substantielt, der gerne skal løses hurtigt og som ikke kræver et meget højt beløb. På den måde er kviklån yderst brugbare, men ligesom med alle lån, er der nogle aspekter, du skal være bekendt med.

Hvad skal jeg kende ved et kviklån?

Et kviklån er ekstremt brugbart, når du hurtigt skal sikre dig nogle penge, og med kviklånet må du helt selv bestemme, hvad pengene bliver brugt til – i banken skal de som oftest have en forsikring om, at du bruger pengene på noget, som de mener ikke er spild. Dertil låner banken også kun penge ud, hvis de mener, du har en økonomi, de efterfølgende kan tjene rentepenge på. Kviklånet har ikke de samme rammer – her er det okay, hvis du ikke har en boomende økonomi lige nu. Andre ting at være opmærksom på:

  • Kviklån har en forholdsvis høj rente, så indret økonomien, således den kan holde til renterne.
  • Forstå lånets ÅOP (årlige omkostninger i procent). På den måde bliver du ikke overrasket over nogle omkostninger.
  • Forstå også lånets andre dele – kan du f.eks. modtage en kassekredit eller midlertidigt overtræk?
  • Indeholder lånet en fortrydelsesret? (De fleste har 14 dages fortrydelsesret).
  • Tjek om lånet er omkostningsfrit de første 30 dage.
  • Undgå så vidt muligt at tage kviklån for at betale et andet kviklån af – brug kviklånet klogt ved enkeltvarende situationer.