Lån til kørekort

 

At kunne køre bil giver en enorm frihed, men også en stor omkostning. Med et kørekort kan du nemt komme rundt i landet. Du er med andre ord ikke afhængig af tog- og busplaner og kan selv styre, hvornår du tager afsted. Du undgår også at blive forsinket eller at få ekstra rejsetid, når der er spor- eller vejarbejde. Et kørekort gør dig også mere fleksibel i forhold til at tage arbejde eller uddannelse. Det kan dog være en dyr fornøjelse af tage et kørekort. Der er mange skjulte udgifter. Har du ikke pengene kan du nemt låne til kørekortet. Et kørekort er med andre ord en god investering på den lange bane. Her får du et overblik over de mange udgifter. På den måde er du godt rustet til at låne til dit kørekort.

Store prisforskelle

Et kørekort er din billet til friheden. For at processen derhen ikke skal blive alt for bøvlet er det vigtigt at være opmærksom på prisen. Det vigtigt, at du sikrer dig, at du får en god pris. Især hvis du skal ud at låne penge til dit kørekort. Der findes et utal af forskellige køreskoler og –lærere rundt omkring i landet. Det kan virke uoverskueligt, men er faktisk din mulighed for at få en god pris. Hvis der ligger mange køreskoler samme sted, vil de nok også konkurrere på prisen – til din fordel. Nogen steder vil prisen alt i alt være 5-8.000 kr. I hovedstadsområdet vil prisen dog ofte alt i alt nå op på 10.000 kr. Har du ikke pengene på hånden, kan du nemt tag et kviklån til at tage et kørekort.

Hvad er en lovpakke?

Man kan være bange for at blive snydt, og mange steder reklamerer med ”ekstra gode priser” eller ”billigt”. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i, hvad din pakke på køreskolen præcist indeholder. Køreskolens pakke kan godt være billig, men samtidig indeholde en række skjulte udgifter. Det påkrævede antal lektioner er 29 i teori. Det kaldes mange steder for en lovpakke for at tydeliggøre, at der er tale om minimumskrav ifølge loven. Undervisningen skal desuden indeholde fire timer på en lukket bane og 16 kørelektioner med en kørelærer på almindelige veje. Derudover skal du have fire timer på glatbane – eller køreteknisk anlæg.

Har du brug for ekstra lektioner?

Det er dog de færreste, der kan nøjes med lovpakken. De fleste har især brug for flere lektioner på almindelige veje for at føle sig sikker. Har du ikke meget erfaring med at køre, vil du nok få brug for ekstra timer. Har du brug for ekstra timer, men ikke flere penge i dit budget? Du kan nemt låne til kørekortet og de ekstra lektioner. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og sikker i bilen, før du går op til din køreprøve.

Det er også vigtigt at prøve forskellige situationer af. Det kan for eksempel være at komme af og på motorvejen eller parallelparkerer. Bor du i København eller en anden trafikeret by, vil du desuden skulle øve dig på at navigere i den tætpakkede trafik. Praktisk erfaring er vigtigt, når du skal lære at køre. Prisen på disse ekstra lektioner varierer. Nogle køreskoler har et særligt tilbud med for eksempel fem eller ti ekstra lektioner til en fast god pris. Det kan være en god idé at låne til kørekortet til at dække denne type uforudsigelse udgifter. Selvfølgelig kun såfremt du har styr på økonomien ift. Tilbagebetaling.

Husk at medregne lægeattest og førstehjælpskursus

For at få dit kørekort skal du også bestå et førstehjælpskursus. På kurset lærer du helt basale færdigheder. For eksempel lærer du at hjælpe til ved et hjertestop. På den måde kan du give den nødvendige hjælp, inden ambulancen kommer. Kurset gør din færden i trafikken mere sikker. Og kurset koster normalt et par tusind kroner. Har du allerede et førstehjælpkursus kan du strege denne udgift over. Men ellers kan du nemt låne penge til kørekortet, såfremt du har brug for det sidste hertil. Derudover skal du sammen med din ansøgning om kørekort aflevere en lægeattest. Den oplyser om dit generelle helbred. Har du en sygdom eller et handicap, skal det også fremgå. Det er som hovedregel din egen læge, der skal lave attesten. Det er stor forskel på, hvor meget det koster fra læge til læge. Den kan koste fra 250 kr. til 700 kr. Tal derfor med din læge om prisen først.

Tag højde for prisen på prøven og omprøven

Når du har styr på det hele og føler dig tryg i bilen, er du klar til at aflægge prøven. Du skal aflægge to prøver: en teoretisk og en praktisk. Begge prøver koster ofte et mindre gebyr. Omkostningen kan være en del af lovpakken, men det er ikke altid tilfældet. Sørg derfor for grundigt at undersøge, hvad den enkelte køreskole tilbyder som en del af lovpakken. Du skal også forberede dig på, at du måske ikke består prøven første gang.

Du kan også på forhånd tjekke dumpeprocenten for dit område på politiets hjemmeside. Oversigten viser dig ikke specifikke køreskoler, men kan alligevel give en god fornemmelse. Skal du op til en af de to prøver igen, skal du betale et nyt gebyr. Det er svært at vide på forhånd, om du skal tage prøverne flere gange. Skal du op til prøven igen, men har du ikke pengene nu og her, kan du med fordel låne til kørekortet. Mangler du lige de få sidste par tusinde eksempelvis, så kan et lån til kørekortet være oplagt. Om du tager et lån til kørekort eller andre former for hurtige lån, så skal du selvfølgelig naturligvis være OBS på, at du kan betale tilbage og bør ikke gøre det, medmindre du kan betale tilbage inden for aftalt tid.

Andre små omkostninger

En anden skjult udgift kan være teoribogen, der også kan være dyr. Tænk også over din transporttid til og fra køreskolen. Undervisningen skal passe ind i dit liv. Derfor nytter det ikke noget, at du finder det billigste sted, hvis det ligger langt væk fra dig. Går du derimod i skole eller har arbejde i en anden by, kan du med fordel undersøge prisen her. Det giver dig et større område at sammenligne priser ud fra. En sidste lille udgift kan være et pasfoto. Har du ikke et billede, der lever op til kravene, skal du finde et sted at få taget det. Lad ikke de små udgifter stå i vejen og prøv alternativt at låne til dit kørekort.

Undersøg markedet og sammenlign priser

Før du binder dig til en bestemt køreskole eller kørelærer er det en god idé at undersøge markedet. Tjek også altid at skolernes lovpakker lever op til kravene. Det sparer dig for uforudsete udgifter undervejs. Tag også gerne kontakt til skolen og spørg dem om evt. ekstra udgifter eller gebyrer. På den måde får du det bedste overblik over pris og service, før du går i gang. Opstår der alligevel uforudsete udgifter kan du overveje at låne til kørekortet. Men et lån til dit kørekort bør kun overvejes, såfremt det er sidste udvej og kørekortet er strengt nødvendigt hurtigst muligt. Prøv også at spørge skolekammerater eller venner i området om hjælp. De har med garanti både gode og dårlige erfaringer.

Billigst er ikke altid bedst

Et kørekort er en stor udgift, men det kan koste dig dyrt at spare på de forkerte ting. En dårlig kørelærer er for eksempel ikke meget værd, selvom han er billig. Det samme gælder, hvis køreskolen har dårlige faciliteter. Det kan også være, at du konstant skifter bil og derfor har svært ved at finde dig til rette. Det kan betale sig at bruge lidt ektra penge på at få en god oplevelse. Lad være med at få en god oplevelse for bare et par tusind kroners skyld. Så er det bedre at låne til kørekortet. Du har mulighed for at læse andres erfaringen på Ankenævn for Køreskoleundervisnings hjemmeside. Bliver du snydt har du nemlig mulighed for at klage og få et betydelig godtgørelse.

Lån til kørekortet

Hvis du ikke allerede har besluttet dig, så lån penge i dag. Et kørekort er  god en investering, der betaler sig på den lange bane. Det kan derfor være en god idé at spare penge op i et stykke tid. Du kan også ønske dig tilskud fra familie og venner i gave ved en større lejlighed. Mange får for eksempel et tilskud til et kørekort på deres 18-års fødselsdag. Undersøg også muligheden for at låne til kørekortet. Selvom kørekortet er en stor udgift nu, er det en god investering i din fremtid. Du bliver mere mobil og er ikke længere afhængig af offentlig transport eller andre. Der er også en række jobs, hvor du forventes at have et kørekort. Det er også en fantastisk frihed at have, når du skal på ferie. Det er altid nemt at leje en bil, både herhjemme og i udlandet. Har du brug for pengene nu, kan du låne til kørekortet.